Anasayfa Haber PES, eFootball Oldu! Hem de Ücretsiz!

PES, eFootball Oldu! Hem de Ücretsiz!

eFootball

Konami, FIFA’ya çalım atarak ücretsiz eFootball oyununu duyurdu.

Konami, Pro Evolution Soccer (PES) futbol oyununun hem adını hem de biçimini değiştirerek dikkatleri üzerine çekti. EA’nın FIFA serisinin en büyük rakibi hem artık eFootball adıyla anılacak hem de artık herhangi bir fiyat etiketi taşımayarak oynaması ücretsiz hale gelecek.

Oyun, Unreal Engine ile sıfırdan inşa edildi. Bu anlamda Konami’nin Fox Engine’i geride bırakılmış durumda. Bu değişiklikle birlikte şirket, oyunun elden geçirilmiş grafiklere, animasyon bölümünde büyük güncellemelere ve oyun geliştirmelerine sahip olacağını ifade ediyor.

Serinin yapımcısı Seitaro Kimura, “Oyuncu ifadesini büyük ölçüde elden geçirmemize olanak tanıyan Unreal Engine’in güçlü temellerinden başlayarak, eFootball’a yıllarca güç verecek yeni bir futbol oyun motorunu sanal olarak oluşturmak için bir dizi değişiklik yaptık. eFootball, yeni nesil konsolların ek gücüyle ve seçkin futbolcularla yakın çalışarak bugüne kadarki en gergin ve gerçekçi oyunumuzu sunuyor.” diyor.

Lansman sırasında yalnızca dijital olan oyun FC Barcelona, Juventus, FC Bayern, Manchester United ve diğer beş takımla yerel maçları ücretsiz olarak sunacak ve daha sonra güncellemeler yoluyla yeni içerik ve modlar sunulacak. Bazı oyun modları, oyuncuların tercihlerine bağlı olarak satın alabilecekleri isteğe bağlı premium DLC paketleri olarak sunulacak.

eFootball, bu sonbaharda PC (Windows 10 ve Steam), Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 platformlarına geliyor ve daha sonra Android ve iOS sürümleri de planlanıyor. Oyun lansmandan sonraki aylarda özelliklerini kullanıma sunduğunda tüm platformlar çapraz oyun desteği de alacak. Mobil oyuncular diğer platformlarla aynı deneyimi yaşarken konsol ve PC oyuncularıyla eşleşecek bir denetleyiciye ihtiyaçları olacak.