Anasayfa Haber Yeni iPad Mini, A15 İşlemci ve USB-C Bağlantı Noktası İle Gelebilir

Yeni iPad Mini, A15 İşlemci ve USB-C Bağlantı Noktası İle Gelebilir

yeni iPad Mini A15 işlemci ve USB-C

Apple’a yakınlığıyla bilinen kaynakların servis ettiği bilgilere göre yeni iPad Mini modeli A15 işlemci ve USB-C bağlantı noktası ile birlikte piyasaya sürülebilir.

Bildiğiniz üzere Apple’ın bir süredir yeni tasarımlı iPad Mini modeli üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Tasarım açısından en son tanıtılan iPad Air 4 modeline benzer bir tasarımla birlikte piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPad Mini modelinin bu yılın sonuna doğru lanse edileceği tahmin ediliyor.

Cupertinolu teknoloji devinin yenilenmiş iPad Mini modeliyle birlikte kullanıcılara ne gibi yenilikler sunacağı merak edilirken, 9to5Mac’in haberine göre J310 kod adlı modelin iPhone 13 serisine güç verecek olan 5 nm A15 işlemciyle birlikte piyasaya sürüleceği ileri sürülüyor. Aynı zamanda şirkete yakın kaynaklar teknoloji devinin A15 işlemcisinin haricinde A15X varyantı üzerinde de çalıştığını ifade ediyorlar.

Bunun dışında yine paylaşılan raporda yeni nesil modelin 8.5 ila 9 inçlik bir ekrana sahip olacağına ve bu ekranın da ince çerçeveleriyle ön plana çıkacağına dikkat çekiliyor. Ayrıca son iPad modellerinde yer alan Smart Connector‘u da bünyesinde barındıracağı vurgulanan cihazın bu sayede klavye kılıflarına destek vereceği de paylaşılan bilgiler arasında.

Haberin hemen başında da belirtiğimiz gibi şimdilik yeni nesil iPad Mini modelinin tam olarak ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Fakat şirkete yakın kaynakların servis ettiği bilgiler doğrultusunda yeni tasarımlı cihazın, bu yılın sonuna doğru A13 işlemcili 9. nesil iPad’le birlikte lanse edileceği ön görülüyor.