Anasayfa Haber Manyetik Kablosuz Şarj Destekli İlk Android Telefon: Realme Flash

Manyetik Kablosuz Şarj Destekli İlk Android Telefon: Realme Flash

manyetik şarj destekli ilk android telefon Realme Flash

Bir süredir sızıntı haberlerine konu olan manyetik kablosuz şarj destekli ilk Android telefon Realme Flash ortaya çıktı.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlarla beraber Realme’nin MagDart adlı Apple MagSafe benzeri bir manyetik aksesuar ekosistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu ürünlerin hangi telefonda kullanılacağı merak edilirken, kısa bir süre önce GSMArena‘nın özel haberiyle beraber manyetik kablosuz şarj destekli ilk Android telefon Realme Flash gözler önüne serildi.

Android tarafında bir ilke imza atacak olan Realme Flash’ın en dikkat çekici özelliği de manyetik kablosuz şarj desteği olarak karşımıza çıkıyor. Hemen aşağıdaki görselden de görebileceğiniz gibi söz konusu MagDart manyetik şarj cihazı, tıpkı MagSafe aksesuarlarında olduğu gibi telefonun arka yüzeyinde yer alan mıknatıslar yardımıyla cihaza yapışıyor.

Söz konusu şarj cihazını MagSafe ile kıyasladığımızda MagDart’ın biraz daha kaba olduğunu görüyoruz. MagSafe’in aksine daha kalın bir kasaya ev sahipliği yapan manyetik kablosuz şarj cihazında fana da yer veriliyor. Bu fan da şarj cihazının ısınmasının önüne geçiyor.

Bunun dışında yine GSMArena tarafından paylaşılan bilgilerde, bahsi geçen manyetik kablosuz şarj cihazının 15W gücünde şarjı da desteklediği ifade edilmiş. Bu da söz konusu cihazın piyasaya sürüldükten sonra dünyanın en hızlı manyetik şarj cihazı olacağı anlamına gelmekte.

Manyetik Kablosuz Şarj Destekli ilk Android telefon Realme Flash özellikleri

Realme Flash Özellikleri Nasıl Olacak?

Aynı zamanda raporda manyetik kablosuz şarj destekli ilk Android telefon modelinin özellikleri hakkında da bazı ayrıntılara yer veriliyor. Bu doğrultuda üçlü arka kamera kurulumuyla beraber geleceği belirtilen modelin 12 GB RAM ve 256 GB depolamaya sahip olacağı söyleniyor.

Bunun yanı sıra 5 nm fabrikasyon süreciyle üretilen Snapdragon 888 işlemcisinden de güç alacağına dikkat çekilen Realme Flash’ın, kutudan Android 11 tabanlı Realme UI 2.0 arayüzüyle çıkacağını da belirtelim.