Anasayfa Haber MSI, Radeon RX 6600 XT Ekran Kartlarını Tanıttı

MSI, Radeon RX 6600 XT Ekran Kartlarını Tanıttı

RX 6600 XT

Gaming ve MECH 2X serisi olarak piyasaya çıkan RX 6600 XT ekran kartları, çift fanlı soğutma tasarımıyla geliyor.

Kırmızı takımın RDNA 2 mimarisini kullanarak ürettiği RX 6600 XT ekran kartının referans tasarıma sahip olmayacağını biliyoruz. ASUS ve Gigabyte gibi markaların hazırladığı özel soğutmalı kartları görmüştük. Şimdi ise MSI tarafında bir göz atalım.

MSI, Radeon RX 6600 XT için Gaming ve MECH 2X olmak üzere iki yeni seri piyasaya sürdü ve kullanılan çift fanlı tasarım dikkat çekiyor. Ayrıca bu serilerde normal ve OC modellerinin bulunduğunu belirtelim.

MSI Radeon RX 6600 XT Gaming

Bildiğiniz gibi Gaming ailesi üst sınıf soğutma tasarımına ev sahipliği yapıyor. Yeni modelde TWIN FROZR 8 termal soğutma tasarımı ve TORX 4.0 fanlar kullanılıyor. Soğutucu ayrıca yüksek performansı korurken çekirdek sıcaklıklarını düşüren verimli ısı dağılımı için gelişmiş aero ve termodinamik teknolojilere sahip.

MSI, bu kartında yine geçmişteki tasarım anlayışını korumuş ve yan tarafına yine bir RGB aydınlatma yerleştirmiş. Bildiğiniz gibi bu aydınlatma Mystic Light RGB kontrol edilebiliyor ve yeni MSI Center yazılımıyla diğer uyumlu bileşenlerle senkronize olarak çalışıyor.

Diğer markalar gibi MSI da resmi frekans hızlarını henüz yayınlanmadı. Ancak kartın güç tüketimi 160W olarak listeleniyor ve Gaming modelinde dahi 1 adet 8 pin güç bağlantısı bulunuyor. Bunun yanında 3 adet DisplayPort 1.4 ve 1 adet HDMI 2.1 bağlantısı tercih edilmiş.

MSI Radeon RX 6600 XT MECH

MECH serisi, daha zayıf soğutmaya sahip olsa da dış tasarım olarak Gaming serisine oldukça benziyor ve yine çift fanlı bir tasarım kullanılmış. Daha alt seviye olan bu kartlar, TORX 3.0 fan teknolojisiyle destekleniyor ve PCB’nin arka kısmında güçlü bir plaka yer alıyor.

Öte taraftan MECH serisinin sessiz çalışması için Zero Frozr teknolojisinin kullanıldığını belirtelim. Böylelikle fanlar gerektiği yere kadar hareketsiz kalıyor ve gürültü yapmıyor.

Gaming serisiyle aynı şekilde 1 adet 8 pin güç bağlantısı gerektiren ekran kartları, 3 adet DisplayPort 1.4 ve 1 adet HDMI 2.1 portuna sahip.