Anasayfa Haber Hayran Yapımı Half-Life 2 Remastered, Valve’nin Onayıyla Geliştiriliyor

Hayran Yapımı Half-Life 2 Remastered, Valve’nin Onayıyla Geliştiriliyor

hayran yapımı Half Life 2 Remastered Valve

Son paylaşılan raporlara göre hayran yapımı Half-Life 2 Remastered, Valve’nin onayıyla geliştiriliyor. Söz konusu Remastered modun da yakın zaman içerisinde Steam’de yayınlanması bekleniyor.

2004 yılında piyasaya sürülen ve oyun dünyasında yepyeni bir dönemi başlatan Half Life 2 yenilenmiş sürümü ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Steam veritabanında ortaya çıkan bilgilere göre, söz konusu Half-Life 2 Remastered yapımın Valve tarafından onaylandığını ancak bir grup mod yapımcısı tarafından geliştirildiğini görüyoruz.

Steam üzerinden yayınlanacağı ifade edilen yapım, Half-Life 2: Update‘i geliştirilen Filip Victor tarafından hazırlanıyor. Şimdilik, bahsi geçen Remastered yapımla ilgili elimizde çok az bir bilgi bulunuyor. Fakat Steam veritabanında tespit edilen bilgilerde Half-Life 2: Remastered Collection ile mod geliştiricilerinin HL2 için piyasaya sürülen tüm ek paketleri ve genişlemeleri yeniden elden geçirdiğine dikkat çekiliyor.

Bunun haricinde Valve hakkında haberleriyle adından söz ettiren Tyler McVicker, Filip Victor’un üzerinde çalıştığı projenin son derece başarılı olduğunun da altını özellikle çiziyor. Fakat belirtmemiz gerekiyor ki Filip Victor’un halihazırda üzerinde çalıştığı bu proje bir oyundan ziyade bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden Half-Life 2: Remastered Collection‘ın üst düzey geliştirmelere ev sahipliği yapmasını beklemiyoruz.

Ancak son paylaşılan raporlarda söz konusu bu mod gelişmiş aydınlatma, daha ayrıntılı gölgelendirmeler, HDR desteği, yeniden geliştirilmiş parçacık efektleri ve sis dahil olmak üzere eksiksiz aydınlatma revizyonu gibi önemli başlıklarla ön plana çıkıyor.