Anasayfa Haber Half-Life 2: Episode 3, 15 Senedir Yayınlanmayı Bekliyor

Half-Life 2: Episode 3, 15 Senedir Yayınlanmayı Bekliyor

Valve, bundan tam 15 yıl önce Half-Life 2: Episode 3’ü duyurmuştu.

Valve’ın geniş kitlelere yayılan süper popüler PC oyunu Half-Life 2, 2004 yılında piyasaya sürülmüştü. Şirket daha sonra oyun için hikaye genişletmesi sunacağını duyurdu. Hikaye genişletmesi ile ilgili ilk bilgiler Gamespot’un 2006 tarihli bir makalesinde yer alıyordu. Bu makale, Valve’ın genişletme için Episode 1 üzerindeki çalışmalarını bitirdiğini belirtmekteydi. Ayrıca makale, Episode 2’nin de 2006’nın sonunda yayınlanmasını beklediğini söylüyordu.

Makalede yer alan bilgilerin aksine, Episode 2’nin oyunculara sunulması gecikti ve oyuncular ancak Ekim 2007’de ikinci bölüme erişebildiler. Ancak, makalenin sonunda yer alan Episode 3 ile ilgili duyurular henüz aynı kaderi paylaşabilmiş değil. Zira, aynı makalede Valve’ın oyun için üçüncü bölümü de hazırladığı yer alıyordu. Bugün, makalenin yayınlanmasının üzerinden tam on beş yıl geçti ve Half-Life 2: Episode 3 asla yayınlanmadı.

Valve, bu süre içinde yeni bir Half-Life oyunu piyasaya sürdü. Ancak bu oyun, 2006’daki bu duyuruları kapsamaktan uzak. Şirket Half-Life 2 oyununun ardından uzun bir süre hikayeli oyun formatından uzaklaştı. Ayrıca, geçtiğimiz yıla kadar Half-Life için de herhangi bir gelişme yaşanmadı. Nihayet geçtiğimiz yıl Valve, bir VR oyun olan Half-Life:Alyx’i duyurdu. Yeni oyun, güçlü bir PC ve VR donanımı gerektirdiği için geniş kitlelere yayıldığı söylenemez. Ancak yine de seri söz konusu olduğunda, Half-Life’ın bu geri dönüşü oldukça başarılıydı.

Half-Life: Alyx oyunu, Half-Life için yayınlanan ikinci bölümün yarım kalan anlatısını kendi tarzında tamamlıyor. Ayrıca bunu yaparken oyunculara gelecek için de bir işaret vermekten kaçınmıyor. Buna göre önümüzdeki yıllarda Valve, Half-Life 3 ve Half-Life 2 için üçüncü bölüm gibi yeniliklerini duyurabilir. Ancak ne olursa olsun, 2006’daki ilk duyurunun ardından bu oyuna erişmek hayli zaman almış olacak.