Anasayfa Haber Pixel 6’da Kullanılacak Google Tensor Mobil Çipi Duyuruldu

Pixel 6’da Kullanılacak Google Tensor Mobil Çipi Duyuruldu

Google Tensor

Google, kendi geliştirdiği Tensor çipi ile karşılaştığı sınırlamaları aşıyor.

Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro amiral gemisi akıllı telefonlarında yer alacak olan yeni Tensor çipi hakkında detaylar paylaştı. Bunun yanı sıra iki akıllı telefonun bazı teknik özellikleri hakkında da bazı açıklamalarda bulunuldu.

Şimdiye kadar Whitechapel kod adı ile anılan Tensor çipinin öne çıkan bilgileri hakkında resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapıldı. Paylaşımda şu ifadelere yer veriliyor: “Yapay zeka, inovasyon çalışmalarımızın geleceğidir, ancak sorun misyonumuzu tam olarak yerine getirmemizi engelleyen bilgi işlem sınırlamalarıyla karşılaşmamızdır. Bu nedenle, en yenilikçi yapay zeka (AI) ve makine öğrenimini (ML) Pixel kullanıcılarımıza sunmamızı sağlayan, mobil cihazlar için oluşturulmuş bir teknoloji platformu oluşturmaya başladık. Pixel 6’ya güç sağlamak için bir Çip Üzerinde Kendi Sistemimizi (SoC) yapmak için yola çıktık. Ve şimdi, yıllar sonra, neredeyse burada.”

Çipin mevcut hesaplamalı fotoğrafçılıkta iyileştirmeler sağlamanın yanı sıra makine öğrenimine odaklanacağını belirtiliyor. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro için konuşma tanımaya yönelik geliştirmelerin gelmesini de bekleyebiliriz. Şirkete göre, Google’ın bahsettiği yeni bir güvenlik çekirdeği ve herhangi bir telefona en fazla donanım güvenliği katmanını ekleyecek Titan M2 çipseti de sunulacaklar arasında.

Pixel 6 ve Pixel Pro Neler Sunacak?

Google, Pixel 6 modelinin mat alüminyum kaplamalı 90 Hz 6.4 inç FHD+ ekrana sahip olacağını, 6.7 inç QHD+ Pixel 6 Pro modelinin ise 120 Hz tazeleme hızı sergileyeceğini ve hafif cilalı alüminyum çerçeve sunacağını belirtiyor. Hem Pixel 6 hem de Pixel 6 Pro, konfigürasyonun bir parçası olan ekran içi parmak izi sensörü ile üç renkte sunulacak.

Tensor çipi ve Pixel 6 serisi hakkında daha fazla detayı ise bu yılın sonlarında öğrenebileceğiz.