Anasayfa Haber Twitter’a Google Hesabı ve Apple ID ile Giriş Yapma Desteği Geldi

Twitter’a Google Hesabı ve Apple ID ile Giriş Yapma Desteği Geldi

Twitter Sesli Direkt Mesaj

Twitter, artık kullanıcıların Google hesabı ve Apple ID ile giriş yapmasına veya kaydolmasına izin veriyor.

Bir süredir tweetler için filtreleme, hedef kitle seçme ve sesli tweetler için altyazı özellikleri üzerinde çalışan Twitter, şimdi de oturum açmayı veya kaydolmayı kolaylaştırdı. Twitter kullanıcıları artık doğrudan kaydolmak veya oturum açmak için Apple ID’lerini veya Google hesaplarını kullanabilirler. Twitter’ın daha önce platform için yeni oturum açma/kaydolma seçeneklerini test ettiği tespit edilmişti. Şimdi ise bu test sonuçlanmış görünüyor. Böylelikle, yeni kullanıcılar artık Apple veya Google hesaplarıyla kaydolabilir. Mevcut kullanıcıların ise Twitter’daki kayıtlı e-posta adreslerinin Apple ID/Google hesaplarındaki ile aynı olduğundan emin olmaları gerekiyor.

TwitterLogin

Yeni işlevsellik, Twitter Destek tarafından bir tweet ile duyuruldu. Tweet’te kullanıcıların artık Apple veya Google hesaplarıyla mikroblog platformuna giriş yapabileceği veya kaydolabileceği yazıyor. Google hesabı desteği Android, iOS ve Web’de aktif hale getirildi. Ancak Apple ID desteği henüz yalnızca iOS cihazlarında çalışıyor. Twitter, Apple ID ile oturum açma işlevinin yakında Web sürümü için geleceğini belirtmekte. Ancak Android kullanıcılarının bu desteği alıp almayacağından söz edilmemiş.

Google hesabı ile oturum açma işlevinin, Web tarayıcısının yanı sıra Android ve iOS sürümlerinde de çalıştığını belirtmiştik. Yeni işlevsellik, bir e-posta adresi, parola, ad ve kullanıcı adı girme ihtiyacını ortadan kaldırdığı için kayıt işlemini de daha kolay hale getiriyor.