Anasayfa Haber Windows 365 Genel Kullanıma Sunuldu

Windows 365 Genel Kullanıma Sunuldu

Windows 365

Windows 365 artık tüm iş ve kurumsal müşteriler için hazır durumunda.

Microsoft, Windows 365 bulut bilgisayarının artık ve kurumsal müşterilerin kullanımına sunulduğunu duyurdu. Servis, Inspire konferansında bir yıl süren söylentilerin ardından Temmuz ayında duyurulmuştu. Windows 365 müşterilere Windows 10‘u deneyimlemenin yeni bir yolunu sunarken yıl içinde Windows 11‘i de sunmaya başlayacak.

Bu yeni servisle Windows, Microsoft Cloud üzerinde barındırılıyor ve müşteriler uygulamaları, verileri ve ayarları dahil olmak üzere eksiksiz Windows deneyimini kişisel ve kurumsal cihazlara güvenli bir şekilde aktarabiliyor. Daha hızlı ve daha yaygın internet bağlantılarıyla bir işletim sistemini bulutta barındırmak ve akış servisi ile kullanmak nihayet mümkün hale geliyor.

Microsoft, Business ve Enterprise ürünleri arasında küçük farklar bulunan üç Windows 365 abonelik seçeneği sunuyor. Üç seçenek Basic, Standard ve Premium olarak sıralanmış. Fiyatları ise kullanıcı başına sırasıyla aylık olarak 297,40 TL, 382,30 TL ve 594,70 TL. Business ve Enterprise sürümleri arasındaki iki temel fark, Business aboneliklerinin 300 kullanıcıyla sınırlı olması ve Enterprise abonelerinin ise sınırsız kullanıcıya sahip olabilmesi. İkinci fark, İş müşterileri Windows 365’i Microsoft Endpoint Manager ile entegre ederken, Kurumsal müşterilerin Windows 365’e windows365.microsoft.com üzerinden erişebilmesi.

Basic seçeneğinde 2 vCPU, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alınabiliyor. Bu seçenek, hafif üretkenlik araçları ve web tarayıcıları için uygun. Standard ise size 2 vCPU, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunuyor. Microsoft, bu seçeneğin bir dizi üretkenlik aracını ve iş kolu uygulamalarını çalıştırmak için uygun olduğunu söylüyor. Son olarak, Premium kullanıcılara 4 vCPU, 16 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunuluyor. Bu seçeneğin, yüksek performanslı iş yüklerini ve daha ağır veri işlemeyi çalıştırmak için ideal olduğu ifade edilmiş.

Sunulan seçeneklerden memnun olmayanlar için özelleştirme şansı da sağlanıyor. Microsoft ayrıca fiyatları kullanıcı başına aylık 169,90 TL ile 1.342,40 TL arasında değişen tam bir seçenek listesi de sunacak. Windows 365 hakkında daha fazla bilgi edinmek için Microsoft’un ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.