Anasayfa Haber GTA 5, 150 Milyon Adet Satışa Ulaştı

GTA 5, 150 Milyon Adet Satışa Ulaştı

GTA 5 satış rakamları

GTA V, yayınlanan son verilere göre Ağustos 2021 itibarıyla 150 milyon adet satışı geride bıraktı.

Yılların eskitemediği GTA 5 satış rakamları ile oyun sektörüne damgasını vurmaya devam ediyor. 8 yıllık bir oyun olmasına rağmen halen milyonlarca aktif oyuncu tarafından sevilerek ve büyük bir ilgiyle oynanan GTA 5‘in kısa bir süre önce toplamda 150 milyon adet satışı geride bıraktığı açıklandı.

Oyun sektörünün tanınan isimlerinden ve Niko Partners’ın kıdemli analisti olan Daniel Ahmad, son paylaşmış olduğu raporlarla birlikte Take Two’nun yayıncılığını üstlendiği oyunların bugüne kadar kaç adet sattığını gözler önüne serdi. Ahmad’ın raporuna göre Mayıs 2021’de 145 milyon adet satış rakamına ulaşan GTA 5’in Ağustos 2021 itibariyle satışlarını 5 milyon adet artırarak 150 milyon seviyesine kadar yükselttiğine şahit olmaktayız.

Bunun dışında firmanın bir diğer popüler oyunu olan Red Dead Redemption 2‘nin de 38 milyon adet satışı geride bıraktığı ifade ediyor. Ayrıca ünlü analist Red Dead Redemption serisinin de bugüne kadar toplamda 60 milyon adet sattığına da özellikle dikkat çekmiş.

Ayrıca firmanın satışlarıyla dikkat çeken bir diğer oyunu da NBA 2K serisi olarak karşımıza çıkıyor. Basket severler tarafından büyük bir ilgiyle oynanan serinin de bugüne kadar toplamda 111 milyon adet satmayı başardığı belirtilmiş.