Anasayfa Haber GTA 5 PS5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihi Açıklandı

GTA 5 PS5 ve Xbox Series X Çıkış Tarihi Açıklandı

GTA 5 PS5 ve Xbox Series X çıkış tarihi

GTA 5 yeni nesil çıkış tarihi Rockstar Games tarafından açıklandı. Geliştirici stüdyonun açıklamasına göre GTA V’in yeni nesil sürümü Kasım ayında PS5 ve Xbox Series X/S kullanıcıları ile buluşacak.

Rockstar Games, geçtiğimiz yıl GTA 5’in 2021 yılında PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına geleceği açıklanmıştı. Ancak, geliştirici stüdyo GTA 5’in yeni nesil versiyonu için herhangi tarih vermemişti. Oyunun yeni nesil konsollara özel olarak geliştirilen sürümü oyuncular tarafından merak edilirken, bugün GTA 5 PS5 ve ve Xbox Series X çıkış tarihi yayınlanan blog yazısıyla beraber netlik kazandı. Geliştirici stüdyo tarafından yapılan açıklamaya göre Grand Thef Auto 5, 11 Kasım tarihinde yeni nesil konsollar için indirmeye sunulacak.

GTA V Amazon Fiyatları İçin Tıklayınız

Rockstar Games her ne kadar oyunun çıkış tarihini açıklamış olsa da ne yazık ki yeni nesil konsollar için geliştirilen versiyonun detaylarını oyuncularla paylaşmadı. Fakat geliştirici firmanın daha önceki açıklamalarını göz önünde bulunduracak olursak, bu sürümle beraber oyunun grafiklerinin yeni nesil konsollara optimize edilmesi bekleniyor. Bu da daha yüksek çözünürlüklü kaplamalarla karışılacağımız anlamına geliyor.

Bunun dışında firma yayınlamış olduğu blog yazısında oyunun yeni sürümünde, önceki sürümlerde yer almayan bazı özelliklerin de oyunculara sunulacağını ifade ediyor. Bu özelliklerin şimdilik neler olduğu bilinmiyor. Ancak bu yeniliklerin oynanış tarafında olacağı tahmin ediliyor.

GTA Online ve Red Dead Online için Yeni Güncellemeler Yolda

Firma ayrıca blog yazısında GTA Online ve Red Dead Online için de yeni güncellemelerin müjdesini verdi. Bu doğrultuda stüdyo Red Dead Online için yayınlanacak olan güncellemeyle oyuna 7 farklı haritanın ekleneceği, GTA Online için yayınlanacak olan güncellemeyle de oyuna yeni yarışların dahil olacağını söylüyor.