Anasayfa Haber iPhone 13 Serisi, ProRes Özelliğiyle Yüksek Kalitede Video Kaydedebilecek

iPhone 13 Serisi, ProRes Özelliğiyle Yüksek Kalitede Video Kaydedebilecek

iPhone 13 25W Hızlı Şarj

iPhone 13 modelleri, videoyu ProRes adı verilen daha yüksek kaliteli biçimde kaydetme özelliğini barındıracak.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple’ın bir sonraki iPhone serisi en az üç büyük yeni kamera ve video kayıt özelliği alacak. Şirket, daha önceki modellere göre önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yeni akıllı telefonlar, telefonun Portre modu özelliğinin bir video sürümünü, ProRes adı verilen daha yüksek kaliteli bir formatta video kaydetme özelliğini ve aşina olan kişilere göre fotoğrafların görünümünü ve renklerini iyileştiren yeni bir filtre benzeri sistemleri içerecek. Kamera özellikleri bu nedenle, birkaç hafta içinde satışa sunulması beklenen iPhone 13 için en büyük satış noktalarından biri olarak görülüyor.

Yeni iPhone modelleri, kamera geliştirmelerinin ötesinde bazı yükseltmeleri de barındırıyor. Apple, geçtiğimiz yıl iPhone tasarımını yenilemişti. Ayrıca telefonlara 5G kablosuz ağ eklendi ve kamera donanımı güncellendi. Şirket, bu yıl için ise aynı 5,4 inç ve 6,1 inç normal boyutlar ile 6,1 inç ve 6,7 inç Pro ekran boyutlarını koruyacak. Yeni modeller, daha yumuşak kaydırma için daha hızlı yenileme hızı sağlayan yeni ekran teknolojisine ek olarak daha hızlı bir A15 yongası ve ekran kesmesi olarak da bilinen daha küçük bir çentik içerecek.

iPhone 13 Pro Max

Apple, 2016 yılında iPhone 7 Plus‘a Portre modunu eklemişti. Bu mod hızlı bir şekilde hayranların favorisi haline geldi. Apple şimdi de yeni modeller için aynı tekniği dahili olarak Sinematik Video şeklinde adlandırılan bir özellikle videolara da eklemeyi planlıyor. iPhone’un derinlik sensörü, durağan fotoğraflarda olduğu gibi efekti yaratacak ve kullanıcıların kayıttan sonra bulanıklık miktarını değiştirmesine de izin verecek.

Bunun yanı sıra, yeni bir ProRes video kayıt özelliği de iPhone 13 modellerinde bulunuyor. Bu özellik, iPhone kullanıcılarının klipleri daha yüksek kalitede bir formatta yakalamasına olanak tanıyacak ve bu da editörlere post prodüksiyon sırasında daha fazla kontrol imkanı verecek. Format, film endüstrisindeki profesyonel video editörleri tarafından kullanılıyor. Ayrıca, büyük dosya boyutları sunuyor. Bu nedenle kitlesel pazara yönelik olduğu pek söylenemez.

Yeni modellerde sunulacak bir başka özellik ise kullanıcıların fotoğraflarındaki renklerin ve vurguların görünümünü daha iyi kontrol etmelerini sağlayacak. Kullanıcılar, beyazları nötr tutarken renkleri daha sıcak veya daha soğuk bir sıcaklıkta göstermek de dahil olmak üzere fotoğraflarına uygulamak için çeşitli stiller arasından seçim yapabilecekler. Bir başka seçenek de daha derin gölgeler ve daha fazla kontrast ile daha dramatik bir görünüm imkanı sunuyor. Şirket ayrıca, gölgeleri ve gerçeğe yakın renkleri daha parlak bir görünümle göstermek için daha dengeli bir stil planlıyor.