Anasayfa Haber Parallels Desktop 17, Windows 11 Desteği ile Geliyor

Parallels Desktop 17, Windows 11 Desteği ile Geliyor

Parallels Desktop 17 Windows 11

Parallels Desktop 17, Windows 11 desteği, yeni M1 özellikleri ve daha fazlasıyla birlikte geliyor.

Geçtiğimiz ay Parallels Desktop’ın Mac için Windows 11 desteği üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Corel bugün, sanallaştırma yazılımının en son sürümü olan Parallels Desktop 17 Mac sürümünü duyurdu. Platform, Apple’ın Mac’lerini ARM işlemcilere geçirmeye başladığı geçen yıldan bu yana tanınırlık kazanıyor. Zira platform, Windows’u bir Mac’te yerel olarak çalıştırmak için artık Boot Camp’i kullanmaya gerek kalmamasını sağlıyor. Mac cihazlarda Windows kullanmak isteyen kullanıcıların tek yapması gereken Parallels gibi sanallaştırma yazılımlarını kullanmak.

Corel’in Destek ve Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Nick Dobrovolskiy, “Apple M1 tabanlı Mac bilgisayarlarda Windows 10 uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırma konusundaki atılımımız, Mac cihazlarda sanal makineler çalıştıran gelişmiş kullanıcı deneyimleri sunan Parallels Desktop’ın yeni bölümünün yalnızca başlangıcıydı. Parallels Desktop 17, Intel ve Apple M1 Mac’te performans ve kararlılık iyileştirmelerinin yanı sıra yenilikçi, kullanımı kolay özellikler sunmaya devam ediyor ve kullanıcılara şimdiye kadarki en gelişmiş Windows üzerinde Windows deneyimini sunuyor. Apple ile işbirliği içinde, Apple M1 çipli bir Mac üzerinde çalışan macOS Monterey sanal makinesinin dünyadaki ilk prototipini yarattığımız için de çok heyecanlıyız.” diyerek özelliği tanıtmış.

Parallels Desktop 17

Yeni sürümle birlikte sunulan önemli özelliklerden biri, hem Windows 11 hem de macOS 12 Monterey desteği. Bu yenilik, bahsedilen işletim sistemlerinden herhangi birinin sanal makinesini kolayca oluşturabilmek ve resmi olarak desteğin artık var olduğu anlamına geliyor. Bunun haricinde, Parallels Desktop’ın yeni sürümü ile birlikte platform artık daha iyi performans sergiliyor ve daha hızlı çalışıyor. Corel, ürünün Windows, Linux ve macOS çalıştırırken %38 daha hızlı devam ettiğini ve OpenGL’nin altı kata kadar daha hızlı olduğunu belirtmekte.

Yeni sürümde, Mac’teki silikon türüne özel iyileştirmeler de bulunuyor. Windows 10, Apple Silicon Mac’te %33 daha hızlı başlatılabiliyor ve disk performansı da %20 artıyor. Bunun yanı sıra DirectX 11 performansı da %28 gibi yüksek bir oranda daha hızlı. Bu da Mac cihazlarda Windows’a özel bazı oyunları oynayabilmek anlamına geliyor. Şirket ayrıca, Intel işlemcili Mac’ler için ağ bağlantılarının %60’a kadar daha hızlı olduğunu da belirtiyor.