Anasayfa Makale 3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?

3 Adımda Nasıl TurkNet’li Olurum?

turknet yeni logo

Evlere 1 Gbps düzeyinde hızlar sunan TurkNet’e 3 kolay adımda nasıl başvuracağınızı anlatıyoruz.

TurkNet’li olmak için ilk olarak internet hizmeti almak istediğiniz adreste altyapı sorgulama yapmanız gerekiyor. Bu sorgu sonucunda altyapınızda alabileceğiniz maksimum hızı görebilir ve aboneliğinizi başlatabilirsiniz.

Türkiye’nin başarılı internet servis sağlayıcılarından olan TurkNet, kullanıcılarına oturdukları yerden kolay ve zahmetsiz başvuru imkanı tanıyor. Bu noktada başvuru adımlarınızı da dijital olarak 3 adımda gerçekleştirebiliyor ve işlemleri Online İşlem Merkezi’nden takip edebiliyorsunuz. Bu sayede abonelik süreci anlık olarak Online İşlem Merkezi veya TurkNet Mobil Uygulaması üzerinden takip edilebiliyor.

Peki tüm bu aşamalar nasıl gerçekleştiriliyor?

İlk aşama: Başvuru sonrası belgeleri hazırlama

TurkNet, ortalama 5 gün içinde internet bağlantınızı sağlıyor. İnternet sitesi üzerinde yer alan abonelik başvuru sayfası veya 0850 288 80 81 numaralı telefon üzerinden ilk başvurunuzu yapın. Bu aşamadan sonra TurkNet ekipleri gerekli belgeleri hazırlayıp kurulum ekibiyle gönderiyor. Başka operatörden geçiş yapıyorsanız da abonelik belgeleriniz kurye ile kapınıza kadar geliyor. Müşteri olarak sizin yapmanız gereken tek işlem ise kimlik belgenizin her iki yüzünü de fotoğraflayıp Online İşlem Merkezi veya TurkNet Mobil Uygulaması‘na yüklemek.

İkinci aşama: Hattın esis edilmesi ve başka operatörden geçiş

TurkNet, ilk aşamayı tamamladıktan sonrasında yerleşik operatörle iletişime geçip, binanız için gerekli olan yeni veri hattı tanımlanmasını sağlamak için başvuruda bulunuyor. Bu aşamadan sonra yerleşik operatör binanızı ziyaret ederek binaya ait ankastre kutusundan bir hattı dairenize tanımlayacak. Bu işlem sonrasında gerekli bilgi TurkNet tarafına iletilir ve bir sonraki aşamaya geçilir.

Başka operatörden TurkNet GigaFiber’e geçiş yapmak istiyorsanız da ilk olarak kullandığınız hizmeti iptal etmeniz ardından başvurunuzu yapmanız gerekiyor.

Üçüncü ve son aşama: İnternet kurulumu

TurkNet, ilk iki aşama tamamlandıktan sonra sizinle iletişime geçer ve internet kurulumu (modem ve gerekli bağlantılar) için randevu talep eder. Eğer fiber altyapıda bulunuyorsanız size ücretsiz olarak fiber modem de sunuyorlar. TurkNet ekipleri, ilettiğiniz gün ve saatte adresinize gelerek sözleşme ve gerekli belgeler için imzaları alarak işlemlere başlar. Bu işlemler ise modem kurulumu, modem hat bağlantısı, kablosuz ağ ayarları gibi teknik işlemlerdir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra bağlantınız test edilir, sorun görünmüyorsa TurkNet dünyasına girişiniz tescillenmiş olur. Artık taahhütsüz ve beğenmezseniz ilk ay %100 para iade garantili internet hizmetiniz aktif oldu.

Turk.net web sitesi üzerinden abonelik başvurusu nasıl yapılır?

İlk aşamada da bahsettiğimiz gibi başvuru işlemlerini iki kanaldan yapabiliyorsunuz: web sitesi ve 0850 288 80 81 telefon hattı. Başvuruyu online olarak yapmak isteyen kullanıcılar, bu sayfa üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

4 adımda online başvuru süreci ise şu şekilde;

1- İletişim Bilgileriniz

TurkNet, online başvuru formunun ilk adımında iletişim bilgilerinizi talep ediyor. Bu doğrultuda Ad/Soyad, e-posta adresi ve telefon numaranız isteniyor. Ayrıca kişisel veri aydınlatma formunu ve verilerinizin işlenmesini onayladığınız adım da bu aşamada.

turknet başvuru formu - iletişim bilgileri

2- Adres Bilgileriniz

Online başvuru formunun ikinci aşamasında varsa halihazırda kullandığınız internet operatörünüzün bilgilerini, yoksa adres bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

turknet başvuru formu - adres bilgileriEvde halihazırda bir internet bağlantınız varsa, İnternet Var seçeneğini seçip, mevcut internet servis sağlayıcının hizmet numarası (XDSL numarası) bilgisini girmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca farklı bir servis sağlayıcıdan geçiş yapmanız durumunda 240 TL’ye kadar, TurkNet GigaFiber servisine geçmeniz durumunda da 480 TL’ye kadar taahhüt cayma bedeli TurkNet tarafından karşılanıyor.Adresinizde mevcut bir internet bağlantısı yoksa, İnternet Yok seçeneği ile ilerleyip adres bilginizi girin. Artık sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

3- Tercihler

Adres ve varsa mevcut internet sağlayıcınızın bilgilerini doldurduktan sonraki aşamada, altyapınızın desteklediği maksimum hızdaki tarifeyi görebilirsiniz.

turknet başvuru formu - tercihlerinizÜçüncü aşama penceresinde, yukarıda da belirttiğimiz gibi tercihlerinizi yapmanız istenmekte. İnternet Hız Seçimi kısmında altyapınızın desteklediği maksimum hızı içeren tarifeyi görebilirsiniz. Ek Hizmet Seçimi kısmından ek tercihlerinizi seçebilirsiniz. Örneğin modeminiz yoksa hem ADSL ve VDSL hem de fiber hızları destekleyen, yüksek wifi performansı sunan, fiyat performans ürünü modemi avantajlı ödeme yöntemleri ile satın alabilirsiniz.

Bunlara ek olarak sabit IP (static ip) hizmeti ve güvenli internet profili tercihlerinizi de yapabilirsiniz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra sıra fatura tercihlerinize geliyor. Faturanızı yeşil dostu olarak e-posta adresinize mail olarak isteyebilirsiniz.

4- Kimlik ve Ödeme Bilgileri

Online başvuru sürecinin dördüncü ve son aşaması kimlik doğrulamasını içeriyor. Bu aşamada kimlik belgenizin bilgileri, ve ödeme yöntemi bilgileriniz isteniyor. İstenen ödeme bilgileri ücretlendirme için değil, kimlik doğrulaması için talep ediliyor. Ancak üçüncü aşamadaki tercihlerinizde örneğin modem seçeneğini seçmeniz durumunda, bu ücretlendirme kartınızdan alınıyor.

Tebrikler! Artık siz de TurkNet’lisiniz ve bambaşka bir internet deneyimini keşfetmeye hazırsınız.

turknet yeni logo


TurkNet sponsorluğunda Technopat okurlarına yararlı olması için hazırlanmıştır: https://www.technopat.net/turknet/ bölümünde internet odaklı yardımcı makalelerimizi bulabilirsiniz.

– Advertorial / Reklam –