Anasayfa Haber Google Nest Hub Max Kullanıcı Arayüzü Tasarımı Yenileniyor

Google Nest Hub Max Kullanıcı Arayüzü Tasarımı Yenileniyor

NestHubMax

Google, yenilenen tasarım ile birlikte Nest Hub Max’e bir uygulama başlatıcı eklemeye hazırlanıyor.

Google’ın, uygulamalara erişmek ve bunları yönetmek için ana ekrana geleneksel bir uygulama başlatıcısı ekleyen Nest Hub Max’te yeni bir kullanıcı arayüzünü test ettiği bildiriliyor. Bilgi, bir Reddit kullanıcısı olan r/linardni tarafından paylaşılmış. Yeni arayüz, ekranın altından yukarı kaydırarak erişilebilen bir dizi uygulama ekliyor. Sıralama, varsayılan olarak altı uygulama simgesi görüntülerken, “Tümünü gör” düğmesine dokunulduğunda, 3×6 ızgarada düzenlenmiş büyük, yuvarlak simgelerle uygulama çekmecesi açılıyor. Uygulamalar alfabetik olarak gösteriliyor ve ana ekrana dönmek için soldan hızlıca kaydırılabiliyor. Saat kadranından sola doğru kaydırmak ise öneri kartlarını getiriyor.

Yenilenen kullanıcı arayüzü henüz daha geniş bir kullanıma hazır değil. Reddit kullanıcısının yayınladığı videoda da açıkça görülebileceği üzere, uygulamaların açılmasında arasında da çok uzun bir gecikme mevcut. Aşağı kaydırma hareketi ise henüz sorunlu gözüküyor. Akıllı ekran, şu anda yalnızca birinci nesil Nest Hub’da bulunan Fuchsia OS güncellemesini aldığında performansı daha da iyi olabilir.

NestHubAppLauncher

Uygulama başlatıcı denemesi, yalnızca Chromecast ve Nest cihazlarını Önizleme Programı’na kaydettirmiş birkaç kullanıcıya sunuldu. Yeni uygulama başlatıcıyı denemekle ilgilenen kullanıcılar, Nest Hub Max’ini Önizleme Programı’na kaydettirebilirler. Bunu yapmak için, Android veya iOS cihazlarda Google Home uygulamasını açmak ve cihaz listesinden Nest Hub Max’i seçmek gerekiyor. Buradan, Ayarlar > Cihaz Bilgileri > Önizleme Programı yolu izlenerek, “Programa Katıl” düğmesine dokunmak yeterli oluyor.