Anasayfa Makale Oppo A74 – Öne Çıkan Özellikler

Oppo A74 – Öne Çıkan Özellikler

Oppo A74 özellikleri

Bu makalemizde sizlere Oppo’nun Türkiye’de üretmiş olduğu Oppo A74 modelini ve öne çıkan özelliklerini anlatacağız.

Oppo A74, şık ve ergonomik tasarımının yanı sıra sahip olduğu 5.000 mAh kapasiteli bataryasıyla da ön plana çıkmayı başarıyor. Bu açıdan batarya özelliklerine önem veren kullanıcılara hitap eden telefonun 5.000 mAh pili ve 33W hızlı şarjı en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Biz de sizler için hazırlamış olduğumuz bu makale ve video ile beraber Oppo A74’ün öne çıkan özelliklerine yakından göz atıyoruz.

Oppo A74 Tasarımı

175 gram ağırlığa ve 7.95 gram kalınlığa sahip olan Oppo A74 tasarım açısından Oppo A serisi modellerine oldukça benzerlik gösteriyor. Cihazın tasarım detaylarına değinecek olursak, akıllı telefonun arkasında dikdörtgen biçimli üçlü arka kamera kurulumu bizleri karşılıyor. Bu üçlü kameranın haricinde de sağ alt köşede de Oppo logosu göze çarpıyor.

Ön yüzeye geldiğimizde de 6.43 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran ön plana çıkıyor. Bu ekranın özelliklerinden yazımızın ilerleyen kısımlarında detaylı bir şekilde bahsedeceğiz. Bu AMOLED ekranı tasarım açısından değerlendirecek olursak, söz konusu ekranın oldukça inçe bir çerçeveyle kaplandığını gözlemliyoruz. Fakat her ne kadar A74 ince ekran çerçeveleriyle ön plana çıksa da, alt çerçeveye gelindiğinde çerçeve kalınlığının üst çerçevelere kıyasla biraz arttığına şahit oluyoruz.

175 gram ağırlığıyla oldukça hafif bir akıllı telefon olarak tanımlanan Oppo A74, elde rahat bir şekilde tutulabiliyor. Tabii, bunda yuvarlatılmış kenarların etkisinin oldukça büyük olduğunu da söyleyelim. Genel anlamda modern bir tasarım anlayışına ev sahipliği yapan telefon, sıra dışı bir tasarım vaat etmiyor. Kısacası A74 standart bir akıllı telefon tasarımıyla karşımıza çıkıyor.

Oppo A74 Ekran Özellikleri

Ekran özellikleriyle de dikkatleri üzerine toplayan Oppo A74, 6.43 inçlik FHD+ çözünürlüklü bir ekranın üzerine inşa ediliyor. Yüksek çözünürlüğüyle dikkat çeken bu ekran, 409 ppi piksel yoğunluğu, 20:9 en boy ve 800 nit maksimum parlaklık değerleriyle ön plana çıkıyor.

Yüksek çözünürlüklü bir AMOLED ekrana sahip OPPO A74, tüm konforu sunmanın yanı sıra aydınlık ekranıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Akıllı telefonda oyun oynarken ya da video izlerken gelişmiş görüntüleme özelliği gün boyunca gözlerinizin yorulmamasını sağlıyor. Yapay Zeka Akıllı Arka Aydınlatma, ekran ışığını kısıp açtığınız zamanları öğrenerek arka plan ışığını otomatik olarak sizin kişisel tercihlerinize göre ayarlıyor. Akıllı telefonunuzu ne kadar çok kullanırsanız o da ekran parlaklığını en rahat edeceğiniz optimum bir düzeyde ayarlama fonksiyonunu o kadar iyi yerine getiriyor ve böylece gözleriniz yorulmuyor.

Oppo A74 Öne Çıkan Özellikler – İşlemci ve Pil

Qualcomm’un 11 nm fabrikasyon süreciyle üretmiş olduğu Snapdragon 662 işlemcisinden güç alan Oppo A74, 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Ancak, bu RAM kapasitesi Sanal RAM desteği sayesinde maksimum 3 GB daha artırılabiliyor. Bu da özellikle PUBG gibi yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunlarda ekstra olarak performans artışına olanak sağlıyor. 4 GB’lık bu RAM’a da 128 GB’lık bir dahili depolama seçeneği eşlik ediyor. Fakat 128 GB’lık bu depolama alanının yaklaşık 20 GB’ını işletim sistemi kaplıyor. Bu yüzden kullanıcılara ortalama olarak 100 GB’lık bir kullanılabilir alan sunuluyor Ancak, cihazın 128 GB’lık hafızasını yetersiz bulan kullanıcılar microSD kart yardımıyla cihazın hafızasını rahat bir şekilde artırabiliyorlar.

Oppo A74’ü performans açısından değerlendirecek olursak, Oppo’nun yeni nesil akıllı telefonu gündelik işlemleri hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor. Bunun dışında PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gibi popüler mobil oyunları da çalıştırabilen A74, oyun konusunda üst düzey bir performans sunmasa da gayet yeterli. Ancak akıcı bir oyun deneyimi istiyorsanız, grafik seviyesini aşağıya çekmeniz gerekiyor.

Bunlara ek olarak 5.000 mAh kapasiteli bir bataryayı da bünyesinde barındıran telefon, makalemizin hemen başında da belirtiğimiz gibi 33W hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Bu şarj teknolojisi de pili yalnızca 30 dakikalık bir süre içerisinde yüzde 54 oranında şarj edebiliyor. 72 dakikada ise telefonun tamamını şarj edebiliyorsunuz. Hatta 5 dakikalık şarj ile 5,73 saat telefon görüşmesi yapabilir, Instagram’da 1,37 saat zaman geçirebilir ya da YouTube’da 1,81 saat video izleyebilirsiniz.

Oppo A74 - Öne Çıkan Özellikler
Oppo A74 – Öne Çıkan Özellikler

Oppo A74 Kamera Özellikleri

Arkada dikdörtgen bir tasarım içerisinde üçlü kamera düzeneğiyle birlikte gelen OPPO A74’ün 48MP çözünürlüğündeki ana kamerası bu dizilimin en önemli parçası. 48MP ana kameraya portre çekimlerinde başarılı 2MP derinlik kamerası ve küçük ayrıntıları yakalamaya yarayan 2MP makro kamera eşlik ediyor.

OPPO A74 modelinde çekeceğiniz fotoğraflardaki ayrıntıları belirginleştirmek için 15 farklı filtre bulunuyor. Bununla birlikte Yapay Zeka Sahne Geliştirme özelliğiyle birlikte gelen OPPO A74’ün kamerası, bitkileri, manzarayı, yiyecek-içecekleri, güneşin doğuşu ya da batışı gibi farklı senaryoları otomatik olarak tanıyarak çekimin kalitesini yükseltiyor ve otomatik olarak parlaklığı artırıyor. Düşük ışığın olduğu ortamlarda ise Gece Modu özelliği fotoğraflarda başarılı sonuçlar veriyor.

Akıllı telefonun 16MP çözünürlüğe sahip ön kamerası da doğal güzelliğinizi, ortamdaki en uygun renk tonlarını belirleyerek ön plana çıkaran Yapay Zeka Güzelleştirme Modu ile birlikte geliyor. Böylelikle fotoğraflarda cilt dokusu bozulmuyor ve kusurlar otomatik olarak gideriliyor.

OPPO A74, başarılı fotoğraf özelliklerinin yanı sıra Video Sabitleme gibi üstün video özellikleri de sunuyor. Oluşturduğunuz videoları sosyal medyanızda paylaşmadan önce Soloop uygulaması ile bir klip haline getirebilirsiniz.

Oppo A74 Fiyatı Ne Kadar?

5.000 mAh bataryası ve 33W hızlı şarj cihazı ile ön plana çıkan Oppo A74 fiyatı da KDV dahili 3.499 TL olarak listeleniyor. Cihazın teknik özellikleri de şöyle:

Oppo A74 öne çıkan özellikler
Oppo A74 özellikleri

Oppo A74 Teknik Özellikleri

Ekran 6.43 inç AMOLED ekran
Ekran Çözünürlüğü 1080 x 2400
İşlemci Qualcomm Snapdragon 662
Bellek 4 GB
Dahili Depolama 128 GB + 256 GB’a kadar microSD kart
Kamera 48 MP Ana Kamera2 MP Makro Kamera

2 MP Derinlik Kamera

Ön Kamera 16 MP
Pil 5000 mAh, 33W Hızlı Şarj
İşletim Sistemi Android 11 tabanlı ColorOS 11.1
Boy x En x Kalınlık 160.3 mm x 73.8 mm x 7.95 mm
Ağırlık 175g
Renk Prizma Siyahı, Gece Mavisi