Anasayfa Haber DaVinci Resolve 17.3, M1 Mac’te 3 Kat Daha Fazla Performansı Vaat Ediyor

DaVinci Resolve 17.3, M1 Mac’te 3 Kat Daha Fazla Performansı Vaat Ediyor

DaVinci Resolve 17.3

DaVinci Resolve 17.3 güncellemesi ile M1 Mac modellerinde daha fazla performans sunabiliyor.

DaVinci Resolve, Mart ayında resmi olarak M1 Mac uyumluluğu sunmaya başlamıştı. Şimdi ise Blackmagic Design, DaVinci Resolve 17.3 güncellemesi ile video düzenleme yazılımının 3 kat daha fazla performans, M1 MacBook modellerinde yüzde 30 daha uzun batarya süresi ve yüzde 65 daha hızlı render süresi sunduğunu söylüyor.

Blackmagic Design, DaVinci Resolve’nin hızını M1 çipli Apple Mac modellerinde 3 kata kadar daha hızlı çalışacak şekilde dönüştüren tamamen yeni bir işleme motoru kullanıyor. Bu hız artışıyla kullanıcılar artık 4K projelerini daha hızlı oynatabilecek, düzenleyebilecek ve derecelendirebilecek. Hatta bir Apple M1 dizüstü bilgisayarda 8K projeler üzerinde çalışabilecek. Yeni işleme motoru, DaVinci Resolve’de çalışırken kullanıcılara dizüstü bilgisayarlarda yüzde 30’a kadar daha uzun pil ömrü sağlayan döşeme tabanlı işlemeyi kullanıyor.

Güncelleme, H.265 donanım kodlaması için M1 ile Mac bilgisayarlarda yeni bir seçeneği de destekliyor. Kullanıcılar, oluşturma sırasında hıza ve kaliteye öncelik vermeyi seçebilecek. Bu da oluşturma sürelerini yüzde 65’e kadar iyileştirecek. Ayrıca DaVinci Resolve, artık Apple M1 çipinde yerleşik olan medya motorunu kullanarak AVC Intra dosyalarının kodunu çözecek ve bu dosya formatlarıyla çalışırken kod çözme ve oynatmayı daha hızlı hale getirecek.

Bunlarla birlikte 17.3’teki diğer yeni özellikler arasında yeni Resolve FX kontrolleri, Fairlight ses iyileştirmeleri ve çok daha fazlası yer alıyor.