Anasayfa Haber NVIDIA ve ARM Anlaşması Gün Geçtikçe Zora Giriyor

NVIDIA ve ARM Anlaşması Gün Geçtikçe Zora Giriyor

NVIDIA ARM

İngiltere rekabet kurumu, NVIDIA ve ARM arasındaki satın alım anlaşmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

NVIDIA ve ARM satın alım anlaşması yarı iletken sektöründe çok fazla konuşuldu ve anlaşmanın tam olarak bittiğini henüz söyleyemeyiz. Ağustos başlarında İngiltere Hükümeti’nin bu anlaşmayı engellemek için planlar yaptığını yazmıştık. Sonrasında ise NVIDIA CEO’sundan resmi bir açıklama geldi ve anlaşmanın gecikeceği doğrulandı.

Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), yayınladığı raporunda ARM’nin NVIDIA tarafından alınmasının “önemli rekabet endişelerini” artırdığını söylüyor. İngiltere’deki rekabet düzenleyici kurumun raporunda ayrıca bu birleşmenin gelecekteki yenilikleri kısıtlayacağı belirtiliyor.

NVIDIA’nın ARM’yi kontrol etmesi, rakipleri için kilit teknolojilere erişimlerini sınırlandıracak. Nihayetinde bu büyüyen pazarda bir dizi önemli inovasyonu boğarak gerçek sorunlar yaratabileceğinden endişeliyiz. Bu, tüketicilerin yeni ürünleri kaçırmasına veya fiyatların yükselmesine neden olabilir.

NVIDIA ise ilk tepkisinde CMA’nın endişelerini gidermek için çaba harcayacağını söyledi.

CMA’nın ilk görüşlerini ele alma ve Hükümetin sahip olabileceği endişeleri çözme fırsatını dört gözle bekliyoruz. Bu işlemin ARM, lisans sahipleri, rekabet ve Birleşik Krallık için faydalı olacağından eminiz.

Bildiğiniz gibi ARM, Japon SoftBank’ın bir yan kuruluşu ve onların kontrolünde. Öyle ki ARM’nin merkezi halen Birleşik Krallık’ta ve muhtemelen orada kalmaya devam edecek. Dolayısıyla Birleşik Krallık’taki düzenleyici kuruluşlar, ARM’nin kaderi üzerinde bir miktar etkiye sahip.