Anasayfa Haber PlayStation 5’in Diskli Modeli, Artık Zararına Satılmıyor

PlayStation 5’in Diskli Modeli, Artık Zararına Satılmıyor

PS5 Rastgele Disk Dönmesi Hatası

Sony CFO’su Hiroki Totoki, şirketin Çarşamba günkü kazanç toplantısı sırasında PlayStation 5’in 500 dolara satılan diskli versiyonunun artık zararına satılmadığını açıkladı.

Sony, Gamespot’un paylaştığı habere göre PlayStation 5’in 400 dolarlık dijital versiyonunun hala üretim maliyetinden daha düşük bir fiyata satıldığını, ancak buradaki zararın çevre birimleri ve PlayStation 4 gibi daha yüksek kar marjıyla satılan ürünler sayesinde telafi edildiğini ifade etti.

İlk kez piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık 8 sene geçmiş olmasına rağmen, PlayStation 4 hala en çok satan konsollar arasında yer alıyor. Belirtilene göre, Nisan ile Haziran ayları arasında yaklaşık olarak 500 bin PS4 daha satıldı.

Bunların yanı sıra Sony’nin video oyun departmanı satışlarının %2 oranında arttığı belirtilse de, toplam işletme karı son çeyrekte ciddi bir darbe aldı. Şirket karlılıktaki bu düşüşün sebebinin, birinci parti olmayan oyunlar, DLC’lerin satışlarındaki düşüş ve PlayStation 5‘in zarara satılması olduğunu belirtti.

Oyun konsollarının başlangıçta zararına satılması, aslında video oyun ekosisteminde gayet olağan bir durum. Ancak bu durum, her konsol için geçerli değil. Örneğin çıkışından itibaren başarılı satış rakamlarına ulaşan Nintendo Switch, en başından beri karla satılıyor. Microsoft ise yeni Xbox konsolları için kar-zarar tablosundan hiç bahsetmese de Xbox’ın patronu Phil Spencer yaptığı bir açıklamada, konsol ekosisteminde paranın yazılım ve servislerden geldiğini belirtmişti.

Sony, dünya genelinde stok sıkıntısı yaşanan PlayStation 5 için de geçtiğimiz günlerde güzel bir haber paylaşmıştı. Hiroki Totoki’nin yaptığı açıklamaya göre, şirket bu yıl sonuna kadar 22 milyon adet çip teslim alacak ve bu sayede PlayStation 5‘teki stok sıkıntıları giderilecek.