Anasayfa Haber Lossless Scaling, AMD FSR Teknolojisini Tüm Oyunlara Taşıyor

Lossless Scaling, AMD FSR Teknolojisini Tüm Oyunlara Taşıyor

AMD FidelityFX Super Resolution teknolojisini destekleyen oyunlar

FidelityFX Super Resolution teknolojisini tüm oyunlara getiren Lossless Scaling’in geliştiricisi, takılma veya gecikme gibi sorunlar yaşanmadığını belirtiyor.

AMD FidelityFX Super Resolution (Süper Çözünürlük) teknolojisi, açık kaynaklı olarak kullanıma sunulmuştu ve ummadığımız platformlarda bile kullanılmaya başladı. Bu teknoloji artık yeni Lossless Scaling (Kayıpsız Ölçekleme) aracı sayesinde hemen hemen her oyunda kullanılabiliyor.

Hybred tarafından geliştirilen yeni aracın, daha iyi görüntü ölçekleme sağladığı, ayrıca oyunlarda takılma ve giriş gecikmeleri gibi sorunlar yaratmadığı söyleniyor. Steam’de 10.50 TL gibi bir fiyatla satılan Lossless Scaling için ayrıca bir demo yayınlandı.

Yeni teknoloji artık AAA oyunlara kolaylıkla uygulanabiliyor lakin geliştiricilerin artık desteklemediği tonlarca eski oyun var. Bazı yazılımcılar ise AMD FSR’yi her oyunda kullanabilmemiz için araçlar geliştirmek için vakit harcıyor.

Daha önce Magpie isimli bir yazılımdan bahsetmiştik. Ancak bunu deneyen bazı oyuncular, oyunlarda gecikme ve stuttering gibi sorunlar yaşadığını bildiriyor. Hybred’e göre yeni hazırlanan araç, Magpie gibi sorunlara yol açmıyor ve her oyunda AMD FSR teknolojisi kullanılabiliyor. Ek olarak geliştirici, Lossless Scaling kullanarak herhangi bir oyunda AMD FSR’nin nasıl çalışacağını gösterdiği bir video yayınladı.