Anasayfa Haber Bağımsız Geliştiriciler, Windows 11 İçin Web Demosu Tasarladı

Bağımsız Geliştiriciler, Windows 11 İçin Web Demosu Tasarladı

Windows 11'in web demosuna ait görüntü.

Birtakım bağımsız geliştiriciler, Windows 11 için basit bir web demosu hazırladı.

Windows 11’in nasıl göründüğünü sisteme kurmadan görmek isteyenler için birtakım bağımsız geliştirici tarafından CSS, React ve JavaScript kullanılarak Windows 11 hakkında ufak bir web demosu oluşturuldu.

Geçen aydan bu yana çeşitli süreçler ve zaman aralıklarıyla geliştirilen demo, ayrıca geliştirme sürecini takip edebileceğiniz bir GitHub sayfasına da sahip. Şu anlık başlat menüsündeki bazı temel işlevler dışında pek bir esprisi olmasa da, demonun içindeki Microsoft Edge tarayıcısını kullanabiliyor hatta internette gezinebiliyorsunuz.

Tek sıkıntısı ise biraz yavaş çalışması. Geliştiricilerin yaptığı açıklamaya göre “Blue Edge” isimli demonun geliştirmesi sadece birkaç günü aldı. Arayüzü ise  yaklaşık 1 haftalık bir zaman diliminde planlayıp kopyaladılar.

Hatırlarsanız Windows 95, 98 gibi eski sistemlerin görünümlerini merak edenler için demo siteler oluşturulmuştu, bu da o tarz bir proje diyebiliriz.

Eğer yeterince geliştirilirse, Windows 11’i kurmadan deneyimleyip görmek isteyenler için oldukça iyi olabilir. Demoya win11.blueedge.me adresinden erişebilirsiniz.