Anasayfa Haber Google, Google Health Bölümünü Kapattı

Google, Google Health Bölümünü Kapattı

GoogleHealth

Google, büyük bir yeniden yapılanmanın parçası olarak Google Health bölümünü sonlandırıyor.

Google, özel Google Health bölümünü kapatıyor. Haber, Google sağlık şefi Dr. David Feinberg’in şirketten ayrılıp Cerner’a yeni başkan ve CEO olarak katılmasıyla geldi. Geçtiğimiz hafta BusinessInsider tarafından ilk kez bildirildiği üzere, Google Health artık ayrı bir bölüm olarak çalışmayacak. Birimi oluşturan projeler ve çalışanlar, diğer Google ekiplerine taşınacak.

Değişiklik, Google’ın birleşik bir sağlık hizmeti stratejisini bırakarak; Google Arama, YouTube, Fitbit ve daha fazlası dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde genişletilen stratejinin bir parçası gibi görünüyor. Bununla birlikte mevcut haber, Google’ın AI araştırma ve sağlık bölümünün başkanı Jeff Dean tarafından da resmen doğrulandı.

Google Health

2018 yılında kurulan bölüm, Google Brain ve DeepMind‘ın yapay zeka araştırma ekiplerinden ve Nest Labs’ın sağlık ekiplerinden oluşmaktaydı. Tıbbi görüntüleme gibi projeler üzerinde çalışan Health AI grubu, yeniden yapılanmanın bir parçası olarak artık Arama ve AI Başkan Yardımcısı Yossi Matias’a rapor verecek. Bunun yanı sıra, doktorların sağlık kayıtlarını daha kolay araması için araçlar geliştiren Google Health klinisyen ekibi, doğrudan Jeff Dean’e rapor verecek.

Son olarak bu değişikliğin Google Health bölümünün gerçekleşen ilk yeniden yapılanması olmadığını belirtelim. Google, Haziran ayında da 130 çalışanını Fitbit ve Arama bölümlerine taşımıştı.