Anasayfa Haber Windows 11, 5 Ekim’de Kullanıma Sunuluyor!

Windows 11, 5 Ekim’de Kullanıma Sunuluyor!

Windows 11

Microsoft, Windows 11 için çıkış tarihinin 5 Ekim olduğunu duyurdu.

Yazılım devi Microsoft, biraz önce yaptığı açıklama ile birlikte, Windows 11‘in 5 Ekim 2021’de kullanıma açılacağını ilan etti. Windows 11, ilk olarak Windows 10 çalıştıran ve sistem gereksinimlerine uygun olan bilgisayarlara ücretsiz bir yükseltme ile sunulmaya başlayacak. Ayrıca Windows 11 yüklü bilgisayarlar da benzer tarihlerde satılmaya başlayacak.

Yeni nesil Windows’a ücretsiz yükseltme

Windows 11 için ücretsiz yükseltme programı 5 Ekim’de başlıyor. Süreç, zamanında Windows 10’da olduğu gibi kademeli olarak işleyecek. Güncelleme ilk olarak sistem gereksinimlerini karşılayan ve halihazırda Windows 10 destekleyen bilgisayarlar için sunulacak.

Windows 11

Microsoft, bu aşamadan sonra donanım uygunluğunu, güvenilirlik ölçümleri, cihazın yaşını ve yükseltme deneyimini etkileyen diğer faktörleri dikkate alarak zaman içinde pazardaki diğer cihazlara da güncellemeyi sunmaya başlayacak.

Yükseltmeyi beklemeden kurulabilecek

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi için yükseltme programının kademeli olacağını söyledik. Ancak bu güncellemenin size sunulması için beklemeniz anlamına gelmiyor. 5 Ekim’de yayınlanacak ISO ile mevcut bilgisayarınıza (şartlar uygunsa) yükseltme yapabilir, dilerseniz temiz kurulum yapabilirsiniz.