Anasayfa Haber Google Chrome 93 Kullanıma Sunuldu

Google Chrome 93 Kullanıma Sunuldu

Chrome 90

Chrome 93’ün stabil Android, iOS ve masaüstü versiyonları yayınlandı.

Google, Temmuz ayının sonunda doğru masaüstü, Android ve iOS için Chrome 92’yi kullanıma sunmuştu. Güncelleme, web sitesi izinlerini ve Chrome Eylemleri desteğini kolayca izlemeye yardımcı olacak iyileştirilmiş site güvenliği kontrolleri getiriyordu. Buna ek olarak güncelleme, iOS’ta gizli sekmeler için Face ID/Touch ID desteğinin yanı sıra iyileştirilmiş site izolasyonu ve kimlik avı tespitini de beraberinde getirmişti. Şirket bugün ise Chrome 93‘ü kararlı kanalda kullanıma sunmaya başladı ve yeni güncelleme birkaç küçük değişikliği beraberinde getiriyor.

9to5Google’a göre Chrome 93, Yakın Zamanda Kapatılanlar menüsünü kullanıma sunuyor. Özellik, yakın zamanda kapatılan siteleri görüntülemeye ve bunları yeniden tek tek açmaya olanak tanıyork. Kullanıcılar, chrome://flags/#tab-restore-sub-menus üzerinden özelliği etkinleştirerek kullanmaya başlayabilecek. Güncelleme ayrıca, URL’lerin önündeki kilit simgesini ters çevrilmiş bir zikzak simgesiyle değiştiren deneysel bir değişiklik de getiriyor.

GoogleChrome93

Chrome 93, bunların yanı sıra Yeni Sekme sayfasında Google Drive belgelerini de gösterecek. Önerilen dökümanlar, arama çubuğunun altındaki bir kartta görünerek, yakın zamanda düzenlenen Google Dökümanlar’ına veya E-Tabloları’na kolayca erişim sağlayacak. 9to5Google, bu özelliğin önceki sürümle birlikte kullanıma sunulmaya başladığını ancak Chrome 93 ile birlikte daha yaygın olarak kullanılabilir halde geldiğini belirtmiş.

GoogleChrome93

Google ayrıca, Chrome 93 ile tarayıcının masaüstü sürümüne WebOTP API desteği de getiriyor. Bu destek, telefondan SMS ile gönderilen tek seferlik şifreleri PC’ye kolayca kopyalamaya izin veriyor. Bunu yapabilmek için hem masaüstünde hem de telefonda aynı Google hesabında oturum açmak gerekmekte. Özellik, oturum açıldıktan sonra, OTP metin mesajı bildirimindeki “Gönder” düğmesi aracılığıyla şifreyi otomatik olarak PC’ye aktarıyor.

Son olarak yeni güncellemenin bu yeniliklere ek birkaç güvenlik düzeltmesi getirdiğini de belirtelim.