Anasayfa Haber YouTube Music, 50 Milyon Abone Rakamını Aştı

YouTube Music, 50 Milyon Abone Rakamını Aştı

YouTube Music 50 milyon

YouTube Music 50 milyon aboneye ulaşırken, bu yılın ilk çeyreğinde dünya çapında en hızlı büyüyen müzik servisi konumunda.

2018 yılında piyasaya sürülen YouTube Music, Google Play Music‘in yerini almıştı. Şimdi ise servisin 50 milyon ücretli abonesi olduğu paylaşıldı. Bu arada Bloomberg‘in haberine göre, 50 milyon rakamına YouTube Premium aboneleri ve hala deneme aşamasındaki kullanıcılar da dahil. YouTube, ücretli aboneliklerden ne kadar gelir elde ettiğini ise açıklamıyor.

Midia Research’ün verilerine göre YouTube Music, 2021 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında en hızlı büyüyen müzik servisi konumunda. Diğer taraftan, Google’ın ücretli müzik akışı servisinin Apple Music ve Spotify gibi rakiplerine ulaşması için hala uzun bir yolu bulunuyor. Spotify, Ocak-Mart ayları arasında dünya genelinde 487 milyon toplam abonenin yüzde 32’lik pazar payına sahipti. Apple’ın pazar payı ise yüzde 16 iken, Amazon Music’in pazar payı yüzde 13’e ulaştı.

YouTube Music, bir yıldan kısa bir sürede 20 milyon yeni abone eklemeyi başardı. Google, Ekim 2020’de yaklaşık 30 milyon YouTube Premium ve YouTube Music abonesine sahip olduğunu açıkladı.

YouTube Music ilk piyasaya sürüldüğünde kullanıcılar arasında popülerlik kazanamadı. Bununla birlikte son birkaç yılda servisi pazarlamak ve yeni müşteriler çekip onları korumak için altyapı oluşturmak üzere ciddi miktarda para harcandı. Servis, YouTube’un en popüler video akışı hizmeti olması sayesinde gelişmekte olan birkaç pazarda da başarı kazandı.

Son olarak YouTube’un koronavirüs ile ilgili yanlış bilgiler içeren 1 milyon videoyu da kaldırdığını hatırlatalım.