Anasayfa Haber YouTube, Koronavirüs İle İlgili Yanlış Bilgiler İçeren 1 Milyon Videoyu Kaldırdı

YouTube, Koronavirüs İle İlgili Yanlış Bilgiler İçeren 1 Milyon Videoyu Kaldırdı

YouTube Koronavirüs

YouTube, koronavirüs salgını hakkında yanlış bilgiler sunan videoları platformunda barındırmıyor.

YouTube Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan, yayınladığı bir blog yazısında platformun yanlış bilgilerle mücadele yaklaşımını ele aldı. Mohan, “Toplumun her alanında, bazen toplulukları inanılmaz bir hızla parçalayan” yanlış bilginin ne kadar yaygın olduğuna değiniyor. Bu doğrultuda platformun topluluk kurallarını ihlal eden içeriği aktif olarak kaldırıldığı ve her çeyrekte yaklaşık 10 milyon videonun kaldırıldığı ve bu videoların çoğunun 10 izlenmeye bile ulaşmadığı belirtiliyor. Tabii ki YouTube, koronavirüs ile ilgili yanlış bilgiler içeren videolara da müdahale etmeyi ihmal etmedi.

Mohan, YouTube’da bulunan milyarlarca videodan yalnızca yüzde 0.16 ila 0.18’inin politikalarını ihlal ettiğini söylüyor. Şirket, Covid-19’un patlak vermesinden bu yana konuyla ilgili çoğunlukla yanlış tedaviler ve bir aldatmaca iddialarıyla ilgili 1 milyondan fazla videoyu kaldırmış durumda.

YouTube, kötü içeriği net bir şekilde belirlemek için koronavirüsle ilgili olarak CDC ve WHO gibi sağlık kuruluşlarından aldığı bir dizi net gerçeğe bağlı. Diğer durumlarda, neyin doğru olduğunu belirleyebilecek birincil bir kaynak genellikle bulunmadığından, yanlış bilginin daha az net olduğu ifade ediliyor.

Mohan ayrıca, 2020 ABD Başkanlık seçimine de atıfta bulunuyor. YouTube, yaygın dolandırıcılık iddialarıyla ilgili videoların eyaletler seçim sonuçlarını onaylayana kadar yayında kalmasına izin verdi ve izleyicilere en güvenilir bulduğu içeriği önerdi. O zamandan beri, seçime özel politikaları ihlal eden binlerce video kaldırıldı. Videoların yüzde 77’den fazlası 100 görüntülemeye ulaşmadan kaldırıldı.

Diğer taraftan, YouTube arama sonuçları için geliştirmeler geldiğini hatırlatalım.