Anasayfa Haber AMD Radeon RX 6600 Ekran Kartı Yakın Tarihte Tanıtılabilir

AMD Radeon RX 6600 Ekran Kartı Yakın Tarihte Tanıtılabilir

RDNA 2 mimarisine dayanan orta sınıf RX 6600 ekran kartına ait render görselleri ilk kez gün yüzüne çıktı.

AMD’nin Radeon RX 6600 XT ekran kartı Temmuz aylarının sonlarında tanıtılmıştı ve kısa bir zaman önce gücünü bu ekran kartından alan bir sistem toplamıştık. Şimdi ise XT olmayan Radeon RX 6600 modeline ait görüntüler ilk kez ortaya çıktı.

VideoCardz‘dan gelen bilgiye göre AMD, orta sınıf ekran kartı pazarına yeni bir üye daha sunmak için hazırlanıyor. Karşımıza çıkan render tasarımı Gigabyte’ın Eagle modeline dayanıyor, ancak bunların sızdırılan görsellerden ibaret olduğunu hatırlatalım.

8 pinli bir PCIe konektörüne sahip kart, muhtemelen RX 6600 XT Eagle ile benzer bir güç sınırlaması sunacak. Öte taraftan Eagle modelinde üç fanlı tasarım korunmaya devam ediyor.

Kartın içindeki grafik işlemcisi ve bellek yapılandırmasını tam olarak bilmiyoruz. Ancak RX 6600 kartların kalbinde 1792 Akış İşlemcisine sahip Navi 23 XL GPU kullanılmasını bekliyoruz. Infinity Cache, XT modelindeki gibi 32 MB olabilir ve muhtemelen 16 Gbps hızında çalışan 8 GB GDDR6 bellekler kullanılacak. VRAM 128 bit veriyolunda çalışacak ve ortaya 256 GB/sn’lik bant genişliği çıkacak.

Yeni XT olmayan Radeon 6600 ekran kartı hakkında henüz resmi bir bilgi gelmiş değil. AMD, orta segment ürün serisine yüksek ihtimalle bu modeli de ekleyecek ve GeForce RTX 3060’a yeni bir rakip gelecek. Bununla birlikte üçüncü taraf ortakları tarafından üretilen kartların sızdırılması, duyurunun uzak olmadığını gösteriyor.