Anasayfa Haber SMIC, Çin’in En Büyük Yarı İletken Fabrikasını Kurmaya Hazırlanıyor

SMIC, Çin’in En Büyük Yarı İletken Fabrikasını Kurmaya Hazırlanıyor

Temelleri yakında atılacak olan yarı iletken tesisi, 28nm ve daha eski üretim teknolojilerini kullanacak.

Çinli yonga üreticisi SMIC, Şangay yakınlarında Çin’in en büyük yarı iletken üretim tesisini kurma planlarını duyurdu. Yeni fabrika 8.87 milyar dolara mal olacak ve ilk etapta ayda 100.000 dolar değerinde 300 mm wafer üretim kapasitesiyle Çin’in bugüne kadarki en büyük çip fabrikası olacak. Tesis ayrıca birçok farklı uygulamaya yönelik olgun üretim teknolojilerini kullanacak.

SMIC’in yeni fabrikası Lin-Gang Pilot Serbest Ticaret Bölgesi’nde (FTZ) yer alacak. Fabrikada 28nm ve daha büyük ölçekli olgunlaşmış teknikler kullanılarak 300 mm wafer’lar işlenecek. Bu üretim teknolojileri, genelde ekran sürücü IC’leri (DDIC’ler), mikro kontrolcüler, ağ kontrolcüleri ve Wi-Fi kontrolcüleri dahil olmak üzere çeşitli yongaların yapımında kullanılıyor.

İnşa edilecek olan tesisin %51’lik hissesini SMIC kontrol edecek. %25’ten fazlasına Şanghay belediye yönetimi sahip olacak ve kalan %24’ü henüz belli olmayan üçüncü şahıs yatırımcılara ait olacak.

SMIC, geçen yılın sonlarında ABD hükümeti tarafından kara listeye alındı ​​ve yonga üreticisinin Amerikan şirketlerinden yeni ekipmanları tedarik etmesi neredeyse imkansız hale geldi. Bu karar, SMIC’in FinFET tabanlı 14nm ve daha yeni üretim süreçleri için büyük bir darbe niteliğindeydi. Sonuç olarak, şirketin 28nm ve üstü gibi artık eskide kalan üretim teknolojileri için ekipman tedarik etmesinin önünde bir engel bulunmuyor. Dolayısıyla eski süreçleri kullanacak bir fabrika kurmak SMIC için oldukça mantıklı.