Anasayfa Haber Vivo, Çıkartılabilir Kameralı Telefon Patenti Aldı

Vivo, Çıkartılabilir Kameralı Telefon Patenti Aldı

Vivo Çıkartılabilir Kameralı Telefon

Vivo, çıkartılabilir kameralı telefon patentini gerçeğe dönüştürürse rakiplerine göre fark yaratabilir.

Şimdiye kadar açılır kameralar ve ekran kameraları gördük ancak Vivo çıkartılabilir bir kamera çözümü üzerinde çalışıyor olabilir. LetsGoDigital’in haberine göre Vivo, WIPO’ya (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) yeni bir patent başvurusunda bulundu. Vivo çıkartılabilir kameralı telefon, önden normal bir modern akıllı telefona benzese de çıkarılabilir bir kamera modülü ile benzerlerinden ayrılıyor. Söz konusu modülün bir tarafında dokunmatik özellikli bir ekran bulunurken, diğer tarafında iki görüntü sensörü arasında bir flaş ile birlikte çift kamera yer alıyor.

Bu çıkarılabilir modül, akıllı telefonun çentik alanının ortasına yerleştirilmiş durumda ve manyetik olarak yerinde tutuluyor. Patent ayrıca üç modu moda sahip. İlki ikincil ekrana sahip ön tarafa bakıyor. Bu daha küçük ekran, birincil ekrana benzer bir piksel yoğunluğuna, çözünürlüğe ve yenileme hızına sahip. Böylece öne doğru yönlendirildiğinde cihazın tam ekran deneyimi sunmasını sağlıyor. İkinci modda, bu modül diğer tarafa yerleştiriliyor. Bu, kameranın ön tarafa bakmasını sağlıyor ve ekran arkada görünürken bir selfie çekimi yapabiliyor. Başka bir deyişle, akıllı telefonun selfie çekimleri de yüksek kaliteli bir deneyim sunabilecek. Ek olarak modül, 5 kontak noktasından oluşan iki sıraya bölünmüş 10 konektör ile bağlanır. Son modda ise modül, ahizenin ana gövdesinden ayrılıyor ve kullanıcıların uzaktan fotoğraf çekmek için herhangi bir yere yerleştirmesine olanak tanıyor.

Bunun hala bir patent olduğunu ve belki de böyle modüle sahip bir cihazı hiç göremeyebileceğimizi de unutmamak gerekiyor.

Bu arada Vivo’nun kendi ISP Çipi Yueying’i Vivo X70 serisinde kullanıma sunacağını not olarak düşelim.