Anasayfa Haber Google Masaüstü Versiyonu Karanlık Temaya Kavuştu

Google Masaüstü Versiyonu Karanlık Temaya Kavuştu

GoogleDarkMode

Google Arama, masaüstü için resmi olarak karanlık bir tema alıyor.

Google, Windows 10 ve macOS’ta Google Arama için karanlık modu test etmeye başlamıştı. Özellik ilk etapta herkes için mevcut değildi ancak gün geçtikçe kapsamı genişlemeye devam etti. İlk etapta Windows ve macOS’taki birçok kullanıcı, onları yeni bir karanlık temayı denemeye davet eden bir bildirim almıştı. Bu tema etkinleştirildiğinde, rahat bir gece okuma deneyimi için Google Arama sayfalarını koyu griye döndürüyor. Kullanıcılar, temayı açık, koyu ve sistem varsayılanı olarak ayarlama seçeneğine de sahip. Sistem varsayılanı seçeneği, mevcut işletim sisteminin temasıyla eşleşiyor.

Özellik ilk olarak test aşamasında sunulduktan sonra geliştirmeler almaya devam etti. Google, uzun bir süre üzerinde çalıştığı ve kullanıcılar tarafından da çok beklenen karanlık temayı daha fazla kullanıcı için kullanıma sunmaya başladı. Şirketin ikinci güncellemesi, önceki sürüme benzer şekilde kullanıcıları karanlık temayı denemeye davet ediyordu. Ancak Google, bu defa kullanıcıların karanlık temayı hızlı bir şekilde açıp kapatmasını sağlamak için sağ üst köşeye bir geçiş eklemişti.

GoogleDarkMode

Google, tüm bu çalışmaların sonucunda artık karanlık tema özelliğini tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale getiriyor. Google Arama’da Ürün Destek Yöneticisi olan Hung F., Google Arama’nın masaüstü versiyonu için karanlık temanın bu hafta tüm kullanıcılar için kullanıma sunulacağını duyurdu. Karanlık tema, Google ana sayfası, arama sonuçları sayfası, Arama ayarları ve daha fazlası için geçerli olacak. Kullanıcılar, Ayarlar > Arama ayarları > Görünüm yolunu izleyerek, buradaki cihaz varsayılanı, koyu veya açık seçeneklerinden birini seçerek yeni temayı kullanılabilecekler.