Anasayfa Haber AMD Radeon İş İstasyonu GPU Sürücüsü %10 Performans Artışı Sağlıyor

AMD Radeon İş İstasyonu GPU Sürücüsü %10 Performans Artışı Sağlıyor

AMD, yenilenen RadeonSI sürücüsüyle iş istasyonlarındaki performansı %10 oranında artırıyor.

AMD, Linux sürücülerini açık kaynaklı ve kapalı kaynaklı çözümler olarak ikiye ayırıyor. Bu noktada kapalı kaynaklı çözümlerin bir süredir daha iyi performans gösterdiği söyleniyor. Ancak Phoronix‘in yeni bir raporu, RadeonSI iş istasyonu açık kaynaklı grafik sürücüsündeki en son iyileştirmelerin %10’luk bir performans artışı sağladığını ortaya koydu.

Linux API dünyasına şu anda Vulkan ve OpenCL hakim. Öte yandan iş istasyonu düzeyinde ciddi bir yazılım söz konusu olduğunda OpenGL API’si devreye giriyor. AMD’nin OpenGL uygulamaları için kapalı kaynaklı bir Radeon sürücüsü mevcut ve Radeon kartları için mümkün olan en iyi performansı sağlıyor. Ayrıca geliştiriciler, bunun açık kaynaklı bir sürümü için çalışıyorlar.

RadeonSI sürücüsü olarak adlandırılan bu sürücü, açık kaynaklı GPU sürücülerinden oluşan Mesa sürücü koleksiyonunun bir parçası. Performansı ise iş istasyonu düzeyinde yazılım ve donanım için AMD’nin Radeon Pro sürücüsünün gerisinde kaldı, ancak bu şimdi en son güncellemelerle düzeltildi.

En son sürücü iyileştirmeleri, önümüzdeki çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanan Mesa 21.3 sürümü için geçerli olacak. Yeni sürücü popüler bir test olan SPECViewPerf Siemens NX ile zaten test edildi ve eski revizyondan %10’a kadar daha fazla performans sunuyor. Bu noktada 379 satır yeni kod eklendiği ve eski kod tabanından 461 satırlık kod kaldırıldığı söyleniyor.