Anasayfa Haber Samsung, Katlanabilir Telefon Üretimini Artırmak İçin Binlerce Kişiyi İşe Alacak

Samsung, Katlanabilir Telefon Üretimini Artırmak İçin Binlerce Kişiyi İşe Alacak

Teknoloji devi Samsung, katlanabilir telefon serisi olan Galaxy Z Fold ve Z Flip’in üretim hacmini genişletmek amacıyla çok sayıda çalışanı bünyesine katmayı hedefliyor.

Samsung’un Vietnam’daki çeşitli fabrikalarına binlerce işçi, mühendis ve farklı kollarda çalışacak personel işe almak istediği bildiriliyor. VN Express’in verdiği bilgiye göre şirket, bu ay Bac Ninh eyaletindeki üretim tesisi için 1000 işçi işe alacak. Bundan önce Thai Nguyen’deki fabrikada 3000 personele yer veren Samsung, katlanabilir telefon serisindeki cihazların üretimini hızlandırarak yılda 25 milyon adet Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip satmayı misyon edinmiş durumda.

Samsung ayrıca ilerleyen zamanlarda çıkaracağı yeni nesil katlanabilir telefon modelleri geliştirme sürecine yönelik olarak Vietnam’ın başkenti Hanoi’de AR-GE merkezi kuracak. 220 milyon dolarlık merkezde 2200 ila 3000 arasında mühendis ve araştırmacı istihdam etmeyi düşünen şirketin farklı ülkelerde de çalışma ortamı oluşturmak için faaliyete geçmesi muhtemel. Samsung’un Vietnam genelinde altı üretim tesisi işletmekte olduğunu ve bu alanlarda 160.000’den fazla personel çalıştırdığını da belirtmiş olalım.

Bunların yanında Vietnam, Samsung’un bulunduğu tek ülke değil. Geçen ay Hindistan’da 50.000’den fazla kişiye iş ortamı oluşturma sözü verilmiş ve aynı zamanda Güney Kore için de benzer bir girişim planları hazırlanmıştı.

Samsung’dan Üretim Atağı

Samsung, Katlanabilir Telefon Üretimini Artırmak İçin Binlerce Kişiyi İşe Alacak-1

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonları mobil sektörün geleceği olarak gördüğü yadsınamaz bir gerçek. Zira firma, bu cihazları ana akım haline getirmek maksadıyla büyük yatırımlar yapıyor. Geçen ay Galaxy Z Fold 3 ve Flip 3‘ün mağazalarda yerini almasıyla da piyasadaki yarışın nerelere uzanacağını görmüş olduk. Çünkü bu iki cihaz çıktığı hafta satış rekorlarına imza attı. Bunun ana sebebi ise katlanabilir telefon deneyiminin zamanla ilgi çekici hale gelmesinden kaynaklanıyor. Haliyle markaların bu ilgiyi değerlendirmek amacıyla farklı katlanabilir telefon modelleri üzerinde çalışacağı aşikar.

Samsung’un atacağı diğer bir adım ise daha fazla kullanıcının katlanabilir akıllı telefonlara ulaşabilmesi için fiyat etiketlerini düşürmek olacak. Bunu gerçekleştirmenin tek yolu da üretim bandından çok daha fazla ürün çıkarmak. Fabrikalardaki personel sayısının artırılmasının temeli de üretim hattının büyütülmesine dayanıyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak atılımları hep beraber göreceğiz. Konuyla alakalı düşüncelerini yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version