Anasayfa Haber Adobe Yazılımlarında 59 Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Adobe Yazılımlarında 59 Güvenlik Açığı Tespit Edildi

adobe logo

Aralarında Acrobat Reader, PhotoShop ve XMP Toolkit SDK’nın da bulunduğu Adobe yazılımlarında 59 adet güvenlik açığı tespit edildi.

Adobe tarafından yayınlanan son Eylül ayı güncellemesiyle beraber oldukça sık kullanılan 3 büyük yazılım ailesi de dahil olmak üzere 15 yazılımdaki 59 adet güvenlik açığı kapatıldı.

Bu güvenlik açıklarının yaklaşık 36 kadarının oldukça kritik olduğu söylendi. Yayınlanan CVE kimliklerine göre birçoğu, saldırganlar tarafından hazırlanan ekler yardımıyla kod yürütmeye ve etkili sosyal mühendislik saldırıları düzenlemeye imkan veriyor.

Açıkların yamalanması için Adobe tarafından yürütülen süreçte Acrobat ailesinde ortaya çıkan 26 hatanın 13’ünün çok yüksek, 2’sinin de kritik derecede önem arz ettiği belirlendi. Acrobat Reader kullanıcılarının bu zafiyetleri kullanan olası saldırılara karşı korunmak için yazılımlarını en son sürümlerine güncellemeleri gerekiyor.

14 Eylül’de ise Zero-Day Initative ekibi tarafından hazırlanan toplu zafiyet araştırma raporuna göre PhotoShop ailesinde de programdan kaynaklanan bir hata nedeniyle uzaktan kod yürütmeye imkan tanıyan yalnızca 1 adet açık bulundu.

Sunulan güvenlik güncellemeleri ve yamalar hakkında detaylı bilgi edinmek için Adobe’un güvenlik duyuruları yaptığı web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.