Anasayfa Haber NVIDIA CEO’su Huang, TIME Dergisinin Kapağında Yer Alacak

NVIDIA CEO’su Huang, TIME Dergisinin Kapağında Yer Alacak

Dünyanın en etkili insanları arasında Apple CEO’su Tim Cook, NVIDIA CEO’su Jensen Huang ve Tesla CEO’su Elon Musk da yer alıyor.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang, hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Robert N. Noyce ödülüne layık görülmüştü. Donanım meraklılarının yakından tanıdığı ve deri ceketiyle akıllarda kalan CEO, şimdi ise TIME tarafından belirlenen 2021’in En Etkili 100 Kişisi” arasında yer aldı ve derginin basılı sürümünün kapağında yer alacak.

Teknoloji ve teknolojik cihazların çok daha fazla önem kazandığı bu günlerde Time 100’ün en etkili insanlar listesine üç CEO’nun girdiğini görmek şaşırtıcı değil. Bu yılki listede Apple’dan Tim Cook ve Tesla’dan Elon Musk ile birlikte NVIDIA CEO’su Jensen Huang bulunuyor.

Apple, bildiğiniz gibi bilgisayarlardan akıllı telefonlara kadar birçok cihaz üretiyor ve yazılım tarafında bir hizmet sağlayıcısından daha fazlası diyebiliriz. Tim Cook, yaklaşık 10 yıldır çip tasarımından üst düzey iş istasyonlarına ve sağlıklı yaşamdan dizüstü bilgisayarlara kadar uzanan ilgi alanlarına sahip bir şirketi yönetiyor. Cook’un görev yaptığı sırada şirketin satışları inanılmaz derecede arttı ve Apple şu anda dünyanın en değerli şirketi.

NVIDIA ise marka değeri olarak Apple ve Google gibi devlerden kesinlikle daha küçük. Ancak NVIDIA’nın kurucu ortağı ve CEO’su ensen Huang, PC oyunculuğu ve yüksek performanslı bilgi işlem gibi pazarlar üzerinde büyük bir etkiye sahipti. Teknoloji devi şimdilerde yapay zeka için donanım ve yazılım geliştirme konusunda önemli rol oynuyor. Hatta DeepLearning.AI’nin kurucusu Andrew Ng, Jensen Huang’ı teknik açıdan en bilgili CEO’lardan biri olarak tanımlıyor.

AMD ve Intel CEO’ları da dahil olmak üzere yarı iletken endüstrisinde başka etkili yöneticiler de var. Ancak NVIDIA bugünlerde en iyi grafik kartlarına sahip şirket ve hatta yarı iletken sektörünün dışında birçok proje geliştiriyorlar.

PayPal, Tesla ve SpaceX’i kuran Elon Musk ise şimdiye kadarki en üretken yüksek teknoloji girişimcileri arasında yerini alıyor. Musk’ın ürettiği tüm başarılı projeler, kendi sektörlerinde önemli bir etki yaratmayı başardı ve Tesla’nın lideri genellikle Steve Jobs ile karşılaştırılıyor.