Anasayfa Haber AMD ve Microsoft, TensorFlow-DirectML Teknolojisi İçin İşbirliği Yaptı

AMD ve Microsoft, TensorFlow-DirectML Teknolojisi İçin İşbirliği Yaptı

AMD Radeon

DirectX 12 destekli Radeon ekran kartlarıyla birlikte Windows işletim sisteminde yapılacak makine öğrenimi çalışmaları artık çok daha hızlı.

Geniş bir donanım yelpazesinin yanı sıra özellikle GPU’larda çalışmak üzere tasarlanan ve makine öğrenimi (ML) araçlarından biri olan TensorFlow-DirectML, AMD RDNA 2 teknolojisi ile birlikte Windows PC’ler için piyasaya sürüldü. AMD’nin yeni ML desteği, çıkarım modellerinde ( 3.7 kat ve genel AI Benchmark Alpha puanlarında 4,4 kata kadar iyileşme gösteriyor.

Testler AMD Radeon RX 6900 XT ve RX 6600 XT gibi ekran kartlarında yapılırken en büyük gelişme, yapay zeka öğrenim senaryosunda görüldü ve puanlarda 4.4 kat artış yaşandı.

Çeşitli kişi ve kuruluşlar, büyük hesaplamalar yapmak ve önemli sorunları çözmek için makine öğrenimine ihtiyaç duyuyor. Bildiğiniz gibi makine öğrenimi bilim adamları ve araştırmacılar için veri merkezi uygulamalarından, donanım üzerinde ML modelleri geliştirmek isteyen öğrenciler ve profesyonellere kadar birçok alanda kullanılıyor.

Bu GPU hızlandırmalı eğitim, herhangi bir DirectX 12 uyumlu GPU üzerinde çalışabiliyorken artık AMD Radeon ve Radeon PRO ekran kartlarına tam destek sağlanıyor. Böylelikle kullanıcılar, AMD Radeon grafik kartlarını ve Windows 10 işletim sistemini kullanarak ML modellerini çok daha iyi bir şekilde geliştirebilecek.

DirectX 12 uyumlu RX 6000 serisi ekran kartları ve güncel Radeon Software Adrenalin sürücülerini kullananlar, TensorFlow-DirectML’yi hemen kullanmaya başlayabilir. Son olarak, Microsoft’un geliştirmiş olduğu DirectML teknolojisiyle ilgili makalemize göz atabilirsiniz.