Anasayfa Haber Birçok Sanal Makine İçin Windows 11 Desteği Kesildi

Birçok Sanal Makine İçin Windows 11 Desteği Kesildi

win

Yeni Windows 11 Insider güncellemesiyle birlikte sanal makine desteği kısıtlandı ve bazı mevcut kullanıcıların güncelleme alması engelleniyor.

Microsoft, bugün Windows 11 Insider’lar için 22000.194 yapısını indirmeye sunmuştu. Yeni yapıyla birlikte sanal makineler için artık TPM 2.0 şartı getirildi ve kullanıcıların güncelleme yapamayacağını belirtmekte fayda var.

Build 22000.194 ile birlikte genel olarak bazı hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler yapıldı. Ayrıca üretici, değişim günlüğünde artık Windows 11’i sanal makinede çalıştırmak için TPM 2.0 desteğinin gerekli olacağını resmen onayladı. Microsoft konu hakkında şöyle diyor:

Bu yapı, Sanal Makinelerde (VM’ler) Windows 11 sistem gereksinimlerinin uygulanmasını fiziksel PC’lerle aynı olacak şekilde eşitleyen bir değişiklik içeriyor. Geçmiş Insider Preview derlemelerini çalıştıran sanal makineleri en son önizleme yapılarına güncellemeniz mümkün olmayabilir. Hyper-V’de VM’lerin 2. Nesil VM olarak oluşturulması gerekli.

Bu gereksinim, Windows 11’in yalnızca VMWare Workstation Pro’da veya Windows’un Windows 10 Pro ve Enterprise sürümlerinde bulunan Hyper-V Manager’da çalışacağı anlamına geliyor.

Windows 11’i yedek bilgisayarlarında çalıştıran veya deneme amaçlı olarak sanal bilgisayarda kullanmak isteyenler için bu kötü bir haber. Ek olarak, eğer sanal makinede eski yapılardan birini kullanıyorsanız yeni sürümlere güncelleme yapmak mümkün değil.