Anasayfa Haber Eski Soğutucular, 12. Nesil İşlemcilerle Doğrudan Uyumlu Olmayacak

Eski Soğutucular, 12. Nesil İşlemcilerle Doğrudan Uyumlu Olmayacak

Çeşitli soğutucu üreticileri, yeni LGA1700 soketli Alder Lake işlemciler ve 600 serisi anakartlar için montaj aparatları üretebilir.

Intel Alder Lake serisi CPU’lar ve Z690 anakartların piyasaya çıkmasına kısa bir zaman kaldı. Bildiğiniz gibi 12. nesil işlemciler dikdörtgen bir yapıya sahip ve işlemci soketi değişiyor. Intel, ayrıca soğutucu montajında önemli bir etkisi olan yükseklik seviyelerinde de değişiklik yapacak.

Doğal olarak eski soğutucular yeni soket ile doğrudan uyum sağlamıyor ve bazı aparatlar gerekiyor. Arctic, Ekim ayının ortasından itibaren tüm Freezer 34 modelleri, tüm Liquid Freezer II serisi, Freezer 50 ve Freezer i13 gibi soğutucular için montaj kitleri sunacak. Bu montaj parçalarının değişimiyle birlikte yeni eski Arctic soğutucular, yaklaşan Intel LGA1700 soket işlemcilerle birlikte kullanılabilecek.

Montaj setleri Arctic web mağazasında 5,99 euro karşılığında satışa sunulacak ve müşteriler, belirli işlemcileri satın aldığına dair faturayı gönderdiğinde montaj setine tamamen ücretsiz sahip olabilecekler.

Başka bir deyişle, eğer eski bir soğutucunuz varsa bunları doğrudan 12. nesil işlemcilerle kullanmanız mümkün olmayacak. Bunun için yeni montaj aparatlarına ihtiyacınız olacak veya yeni bir soğutucuya geçmeniz gerekiyor.