Anasayfa Haber Yenilenen PowerToys, Artık Microsoft Store’dan İndirilebiliyor

Yenilenen PowerToys, Artık Microsoft Store’dan İndirilebiliyor

Günlük rutin işlerde kullanıcılara yardımcı olan ve Windows kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilen PowerToys araç seti, Windows 11 kullanıcıları için Microsoft Store’a dahil edildi.

PowerToys, eski yıllarda Microsoft’un Windows 95 için hazırladığı bir araç setiydi. Bu araçlar standart bir kullanıcı için tasarlanmıştı, ancak Windows işletim sistemine aşina olanlar için deneyimi daha iyi hale getiriyordu. Proje uzun yıllar önce rafa kalkmıştı ve iki yıl önce Windows 10 için yeniden doğdu.

Microsoft, şimdi Windows 11 için PowerToys’un en güncel sürümünü Microsoft Store’da yayınlamaya karar verdi. PowerToys’un modern sürümü dokuz araç içeriyor. En son araçlardan biri ise PC’nizin açık kalması gerektiği sürece uyku moduna geçmesini önleyen PowerToys Awake.

Aynı anda birden fazla dosyayı yeniden adlandırmanızı sağlayan PowerRename gibi bir araç işlerinizi oldukça kolaylaştırabilir. Ayrıca, sistem genelinde mikrofon sesini kapatma ve web kamerası kontrolü sağlayan Video Conference Mute adlı deneysel bir araç sunuluyor. Bununla birlikte Image Resizer, Color Picker ve PowerToys Run gibi araçlar da mevcut.

PowerToys’un Microsoft Store’a dahil olması, onu Windows 11’deki kullanıcılar için daha keşfedilebilir hale getirdi diyebiliriz. Eğer yenilenen araç seti ilginizi çekiyorsa ve Windows 11 kullanıyorsanız bu bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.