Anasayfa Haber Google, Farklı Bir Katlanabilir Pixel Telefon Üzerinde Daha Çalışıyor Olabilir

Google, Farklı Bir Katlanabilir Pixel Telefon Üzerinde Daha Çalışıyor Olabilir

Google Pixel Fold

Google’ın ikinci bir katlanabilir Pixel telefon üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Google’ın bir sonraki büyük Android güncellemesi Android 12 olacak ancak yeni sızıntılar gelecekte katlanabilir telefon deneyimini iyileştirecek bir 12.1 güncellemesine işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde, bu yılın sonlarında piyasaya sürülebilecek “Passport” kod adlı katlanabilir bir Pixel telefon hakkında söylentiler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Google’ın ikinci bir katlanabilir Pixel telefon üzerinde çalışıyor olabileceği söyleniyor.

9to5Google, Google’ın ikinci katlanabilir cihazına yapılan referansları keşfetmiş. Söz konusu cihazın kod adının ise “Jumbojack” olduğu bildiriliyor. XDA Developers ise Google’ın dahili AOSP deposunda “pixel_jumpojack” adlı katlanabilir bir cihaza yapılan referanslardan bahsederek iddiaları destekliyor. 

GooglePixelFold

9to5Google’dan gelen rapor, belgelerin Android 12’deki katlanabilir özellikleri test etmek için “Jumbojack” kullanıldığını gösterdiğini belirtiyor. Test edilen özelliklerden biri cihazın hangi fiziksel durumda olduğunu gösteren yeni bir duruş API’si olarak belirtilebilir. Görünüşe göre cihaz, iki ekrana sahip ve katlandığında ikinci ekran gizleniyor. Cihaz ayrıca, Android 12 yazılımında yerleşik olarak bulunan ve sonraki 12.1 revizyonuna kadar diğer katlanabilir cihazlarda kullanılmayacak özelliklere de sahip.

Son olarak Google’ın biri Galaxy Z Flip tarzında ve diğeri Galaxy Z Fold tarzında iki adet katlanabilir Pixel telefonu piyasaya sürmesinin olası olduğunu belirtelim. Ancak bahsi geçen cihazlar ile ilgili henüz herhangi bir donanım özelliği veya diğer ayrıntılar ile ilgili bilgilerin olmadığını da ekleyelim.