Anasayfa Haber Google Pixel 6 Serisi, FCC Listesinde Görüntülendi

Google Pixel 6 Serisi, FCC Listesinde Görüntülendi

Pixel 6 serisi, Wi-Fi 6E ve UWB desteği ile FCC web sitesinde yayınlandı.

Pixel 6 serisi için sertifika başvuruları, telefonların resmi lansmanından sadece haftalar önce FCC’nin web sitesinde dün yayınlandı. Google, yeni Pixel 6 serisinin en önemli ayrıntılarını zaten ortaya çıkarmıştı. Ancak halen onaylanması gereken bazı ayrıntılar mevcut. Bir dizi yeni akıllı telefon, düzenleyici kurum tarafından sızdırılan ve Pixel 6 serisiyle eşleşen model numaralarıyla onaylanmış gözüküyor. Dikkat çeken husus ise onaylanan bu modellerin tümünün, Wi-Fi 6E (6GHz Wi-Fi) desteğine sahip olduğunun görülmesi. Bununla birlikte, bazı modellerde ultra geniş bant (UWB) desteği, bazılarında da mmWave 5G desteği yer alıyor.

Google, bu yıl daha önce bildirilen bir raporda da ortaya çıktığı üzere yakındaki nesnelerin yerini izlemek için fayda sağlayacak kısa menzilli bir kablosuz iletişim protokolüne çalışıyor. Bununla birlikte, Google UWB desteği diğer şirketlere göre farklılıklar barındırabilirdi. Samsung, Apple ve diğer üreticilerin akıllı telefonlarında bir UWB çipi yer almakta. Ancak Google’ın kendi UWB izleyicisini başlatmayı planlayıp planlamadığı belli değildi. Yine de şirketin, Pixel telefonun NFC veya UWB kullanarak araba kilidini açmayı sağlayacak dijital araba anahtarı desteği üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise Pixel 6 Pro’nun bir dijital araba anahtarı uygulaması önceden yüklenmiş olarak geldiğini ve UWB donanımının Qorvo tarafından sağlandığını bizlere göstermekte.

FCC belgesi, akıllı telefonlar ile ilgili tüm detayları açıklamasa da bazı önemli bilgileri aydınlatması bakımından önemli. Listeye göre, Pixel 6 serisinin tüm modellerinde mmWave 5G desteğinin bulunmadığını görüyoruz. mmWave 5G desteği yalnızca Pixel 6’nın bazı sürümlerinde bulunacak. Listeye göre bu desteğe sahip olan akıllı telefonların kodları G8V0U, GF5Kq, G9S9B olarak sıralanmış. UWB desteğine sahip olan modeller ise GLU0G, G8V0U, GF5Kq olarak sıralanıyor.

Son olarak Google Pixel 6 serisinin Ekim ayı içerisinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtelim.