Anasayfa Haber Netflix, Bazı İçerikleri Kenya’da Ücretsiz Yaptı

Netflix, Bazı İçerikleri Kenya’da Ücretsiz Yaptı

Netflix

Dünyanın en büyük çevrimiçi akış servislerinden olan Netflix, yeni kullanıcılara ulaşmak için abonelere özel olan içeriklerin dörtte birini Kenya’da ücretsiz hale getirdi. Şirket, potansiyel üye sayısını artırabilme konusunda bu şekilde veri toplayacak.

Netflix, daha fazla kullanıcıya hitap edebilmek amacıyla bünyesindeki içeriklerin küçük bir parçasını Kenya’da ücretsiz olarak sunacağını açıkladı. Kenya’da Android akıllı telefon kullanan kişileri abone olmaya teşvik etmek için alınan bu karara göre, herhangi bir ödeme yöntemi belirlemeden sadece üye olarak Netflix’den faydalanılabilecek. Ayrıca ücretsiz hizmetin bünyesinde reklam bulunmayacağını da belirtmekte fayda var. Firmanın bu atılımı yapmasının sebebi ise abone oranının yeni pazarlarda ne kadar yükseleceğini görebilmek. Zira Amerika ve Avrupa’da yavaşlayan büyüme rakamlarıyla birlikte yeni rakiplerin de ortaya çıkması Netflix’i başka alanlara yatırım yapmaya itiyor.

Ücretsiz planda yer alan içeriklerin sayısı az olmasının yanında başta bahsettiğimiz gibi bazı sınırlamalar var: Filmlerin veya şovların ücretsiz yayımlanan bölümlerine yalnızca bir Android cihazla erişilebiliyor. Çevrimdışı ortamlarda bu videoları izlemek için indirme imkanı da mevcut değil. Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Cathy Conk, duyuruda şunları söyledi: “Daha önce Netflix’i hiç izlemediyseniz ve Kenya’daki çoğu insan izlemediyse, bu ücretsiz planımız sunulan hizmeti deneyimlemenin harika bir yolu sayılabilir.” dedi. Görünüşe bakılırsa içerik devi, bu yenilikle kullanıcıların abonelik satın alabileceğini düşünüyor.

Netflix, geçen yıl da bazı filmleri üyelerin erişime açık hale getirmişti. Özellikle Bird Box, Stranger Things gibi popüler yapımların ilk bölümlerini “Ücretsiz İzle” isminde yeni bir sayfa oluşturarak paylaşan şirketin bu sene Blood & Water, Bridgerton ve Army of the Dead gibi filmlerle benzer bir harekette bulunması pek şaşırtıcı sayılmaz. Abonelik oranında bir artış yaşanırsa ücretsiz planın diğer ülkelerde uygulanabileceğini de hatırlatmış olalım. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.