Anasayfa Haber Google Meet Web Sürümüne Otomatik Parlaklık Özelliği Geldi

Google Meet Web Sürümüne Otomatik Parlaklık Özelliği Geldi

google meet Ücretsiz

Google Meet web sürümü, görüntülü görüşmeler sırasında görünürlüğü artırmak adına otomatik parlaklık özelliğine sahip olacak.

Google Meet, görüntülü görüşmeler sırasında zayıf aydınlatmayı düzeltmek için yeni bir özellik getiriyor. Geçtiğimiz yıl mobil cihazlarda düşük ışık modunun tanıtılmasının ardından, görünürlüğü iyileştirmek için cihazlarının parlaklığını artıran yeni özellik uygulamanın web sürümüne de geliyor. Bahsi geçen özellik için bir yönetici kontrolü bulunmuyor. Böylelikle kullanıcılar dilediği taktirde özelliği kapatabilecekler. Google ayrıca, etkinleştirilmiş ışık ayarının kullanıcının cihazını yavaşlatabileceğini de belirtmekte.

Google, yeni özelliği bir blog gönderisi aracılığıyla duyurmuş. Bahsi geçen ayar yalnızca masaüstü cihazlarda Google Meet web sürümü kullanılırken aktif oluyor. Kullanıcılar, bilgisayarlarından Diğer > Ayarlar > Video > Video aydınlatmasını ayarla yolunu izleyerek otomatik video aydınlatma ayarı güncellemesini kontrol edebilirler. Google Meet, video aydınlatma ayarı açıkken bir video görüşmesi sırasında kullanıcının yeterince aydınlatmaya sahip olup olmadığını algılayabilecek ve başkalarının görünürlüğünü iyileştirmek için cihazın parlaklığını otomatik olarak iyileştirebilecek.

GoogleMeet

Kullanıcılar ayrıca, video aydınlatma ayarını kapatma seçeneğine de sahip. Zira yukarıda da bahsettiğimiz üzere özelliğin etkinleştirilmesi bilgisayarın hızını etkileyebiliyor. Google, diğer uygulamaların daha hızlı çalışmasına izin vermek adına kullanıcıların bu özelliği kapatmak isteyebileceğini belirtiyor. Bunun yanı sıra, destek belgelerine göre yeni özellik, tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic ve Business müşterilerinin kullanımına sunulmuş. İlk olarak 20 Eylül’de kullanıma sunulan özellik, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için mevcut hale gelecek.

Son olarak, Google Meet web sürümüne gelen otomatik aydınlatma özelliğinin 64 bit işletim sistemi gerektirdiğini belirtelim. Bununla birlikte özellik Windows, Mac veya Linux’ta Chrome 90 sürümü veya üzerini gerektiriyor.