Anasayfa Haber Surface Duo, Bu Yıl İçinde Android 11 Güncellemesi Alacak

Surface Duo, Bu Yıl İçinde Android 11 Güncellemesi Alacak

Surface Duo

Android 11, bu yıl içinde Surface Duo için de mevcut olacak.

Microsoft, Surface Duo 2’yi geçtiğimiz günlerde duyurdu ve yeni model öncekine göre hemen hemen her yönden büyük bir yükseltme olarak nitelendirilebilir. Yükseltilmiş dahili donanımlara, 90Hz yenileme hızına sahip daha büyük bir ekrana ve tasarım değişikliklerine ek olarak, büyük yeni özelliklerden biri de cihazın Android 11 ile birlikte kutudan çıkıyor olması. Tabii ki Android 11 bir yıldır piyasada ve Android 12’nin çıkış tarihi gittikçe yaklaşıyor. Ancak orijinal Surface Duo neredeyse bir yıl önce Android 10 ile piyasaya sürülmüştü ve hala Android 11’e güncellenmiş değil.

Bu durum, içinde bulunduğumuz yılın sonu gelmeden değişecek gibi görünüyor. The Verge’nin haberine göre, orijinal Surface Duo modeli, yıl sonundan önce Android 11’e yükseltme alacak. Bilgiler bir Microsoft sözcüsünden geliyor. Ancak henüz belirlenmiş bir tarih veya daha spesifik bir zaman aralığı bulunmuyor. Bu yılın başlarındaki bir rapor ise güncellemenin yaz aylarında geleceğini öne sürmüştü. Ancak geride bıraktığımız yaz aylarında böyle bir güncellemenin varlığından söz edemiyoruz.

Surface Duo çıkış

Microsoft ayrıca, bahsi geçen güncelleme ile cihaza eklenmesini bekleyebileceğimiz şeylerden de henüz bahsetmiş değil. Surface Duo 2 uygulamaları bazı yeni özelliklere sahip ancak yeni donanıma göre tasarlandıkları için Surface Duo’ya taşınmaları mümkün değil. Örneğin, Surface Duo 2’de bir ekranda galeri diğer ekranda vizörün görüntülenebildiği bir Kamera uygulaması bulunuyor. Ancak bu uygulamanın Surface Duo’ya taşınması olası değil.

Son olarak Android 11’in Surface Duo’ya geldiğini duymak güzel bir haber olsa da Microsoft’un bu konuda geç kaldığını söylemek de mümkün. Zira Android 12, çok yakında piyasaya sürülecek ve yakında bu güncelleme için beklemeye başlayacağız.