Anasayfa Haber Samsung, Galaxy S21 FE Lansmanını İptal Etmiş Olabilir

Samsung, Galaxy S21 FE Lansmanını İptal Etmiş Olabilir

Samsung Galaxy S21 FE kamera özellikleri

Samsung’un, Ekim ayı için planladığı Galaxy Unpacked 2021 etkinliğini ve Galaxy S21 FE lansmanını iptal ettiği iddia ediliyor.

Samsung, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 ile birlikte Galaxy S21 FE’yi de piyasaya sürmeyi planlamıştı. Ancak Güney Koreli firma, tedarik zinciri sorunları ve devam eden çip kıtlığı nedeniyle duyuruyu ertelemeye karar vermişti. Şimdi ise bütçe akıllı telefonunun tamamen iptal edilebileceği bildiriliyor.

Güney Koreli bir yayın olan DDaily’ye göre Samsung, Ekim ayındaki Galaxy Unpacked 2021 etkinliğini ileri bir tarihe taşıdı ve iptal etti. Bu etkinlik, şirketin Galaxy S21 FE’yi duyurması beklenen bir etkinlikti. Etkinlik ay ortasında gerçekleşecekti ancak Galaxy Z Fold 3’ün beklenenden yüksek satışları ve devam eden çip sıkıntısı nedeniyle etkinlik iptal edildi. Bu nedenle Galaxy S21 FE’nin de lansmanı iptal olmuş oldu. Şirket, Galaxy S21 FE yerine Galaxy Z Fold 3’e odaklanmayı tercih ediyor.

SamsungGalaxyS21FE

Samsung, yeni katlanabilir akıllı telefonunun lansmanının ardından, telefona olan talebe yetişemedi. Ek olarak, Galaxy S21 FE’nin çoğu bölgede Snapdragon 888 ile birlikte gönderilmesi gerekiyordu. Bahsi geçen çip de kıtlık sorunuyla karşı karşıya. Bu nedenle çipin maliyeti de artmış durumda. Bu durum, telefonun da maliyetinin yükselmesi anlamına geliyor. Samsung bu yüzden, Snapdragon 888’in fiyatını telafi etmek amacıyla ekran maliyetini ve tasarım maliyetini düşürmeye çalışıyor.

Son olarak Samsung’un, Galaxy S21 FE’yi piyasaya sürmesinin Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3’ün üretimini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtelim. Bu koşullarda Samsung’un, telefonu tamamen piyasaya sürmeme ihtimalinin de yüksek olduğunu ekleyelim.