Anasayfa Haber AMD CEO’su Lisa Su: “Çip Kıtlığı 2022’nin İkinci Yarısında Azalacak”

AMD CEO’su Lisa Su: “Çip Kıtlığı 2022’nin İkinci Yarısında Azalacak”

Yonga sıkıntısı 2022’nin başlarında devam edecek, ancak yılın ikinci yarısında işler yoluna girmeye başlayacak.

Beverly Hills, California’daki Code Konferansına katılan AMD CEO’su Lisa Su, 2019’un sonlarından bu yana PC pazarını derinden sarsan silikon ve bileşen kıtlığı hakkında konuştu. Yaklaşık bir yıldır çip fiyatları tabiri caizse uçuşa geçerken, bildiğiniz gibi oyuncular ve donanım tutkunları teknolojik aletlere ulaşmakta zorlanıyor.

İşlemciler ve konsollar bir kenara, kripto para madenciliğinin de etkisiyle şüphesiz en büyük sorun ekran kartı cephesinde. GPU fiyatları, Çin’in kripto para birimi baskısıyla birlikte yavaş yavaş düşüyor. Bununla birlikte, birkaç gün öncesinde Çin Merkez Bankası’nın kripto para işlemlerini tamamen yasakladığını öğrenmiştik. Fiyatlar halen oldukça yüksek, ancak aylar öncesinden madencilik bölgelerinden toplu GPU satışları yapıldığına dair raporlar bulunuyor.

Lisa Su’ya göre 2021’in geri kalanında bu sıkıntılar devam edecek. CEO ayrıca 2022 yılının ilk yarısında arzın yine sıkışık olmasını bekliyor ve çip sıkıntısı yılın ikinci yarısında çok daha hafif olacak. Evet, siz okurlarımız da dahil olmak üzere oyuncuların ve donanım meraklılarının duymak istedikleri bu değil lakin beklemekten başka çaremiz yok.

AMD patronu, pandemi döneminde her endüstrinin daha fazla bileşen arayışına girdiğini ve talebin yeni bir düzeye taşındığını söylüyor. Ayrıca “Kimse bu kadar talep beklemiyordu.” diye ekliyor. Lisa Su, ek olarak kripto para sektörünün kıtlıklar üzerindeki etkisini küçümsedi ve bunun AMD’nin işinin oldukça küçük bir parçası olduğunu doğruladı.