Anasayfa Haber DG2-128 GPU’lu Intel Arc Alchemist Ekran Kartı Fotoğraflandı

DG2-128 GPU’lu Intel Arc Alchemist Ekran Kartı Fotoğraflandı

Giriş seviyesi Arc ekran kartı modeli, 128 Yürütme Birimi ve 6 GB GDDR6 bellekle birlikte geliyor.

Intel’in Arc Alchemist ekran kartları yaklaşırken kısa bir süre önce yeni seride terminolojinin nasıl olacağından söz etmiştik. Şimdi ise Alchemist a### serisinden olduğu iddia edilen Intel DG2-128EU GPU’nun bulanik bir fotoğrafı Chiphell‘de yayınlandı.

Intel, üst sınıf 512EU modelinin yanı sıra giriş seviyesi DG2-128EU grafik işlemcisinin geleceğini belirtmişti. Gelen bilgilere bakılırsa her iki kalıp da GPU üzerinde ortalanmış değil ve bunun özel soğutma çözümlerini biraz daha karmaşık hale getirebileceği söyleniyor. Ayrıca kartın çok kısa yapıda olduğu ve 75W altında TDP ile SOC’ olarak listelendiği bildirildi. Ek olarak, GPU’ya 6 GB kapasiteli GDDR6 bellek eşlik edecek.

Bir süre önce Igor’sLAB, mobil DG2-128 GPU / Alder Lake tasarımı için bir şema paylaşmıştı. Görünüşe göre mobil varyantta bellekler GPU’ya biraz daha yakın olacak ve ilginç bir şekilde bellek modüllerinin sayısı daha az olacak. Yani mobil sürüm 64 muhtemelen 64 bit bellek arabirimine sahipken, masaüstü sürüm 96 bit bellek arabirimiyle gelecek.

Locuza, daha sonra DG2-128 GPU çekimlerini inceledi ve yeni detaylar paylaştı. Buna göre GPU gerçekten de 32+64 kontrolcüler aracılığıyla 96 bit bellek arabirimi sunuyor.

Intel Arc Alchemist serisine ait şu anda 128EU, 384 EU ve 512EU olmak üzere üç farklı ekran kartı modeli biliyoruz. Ancak önümüzdeki yılın ilk aylarında daha fazla harici ekran kartı görebiliriz.