Anasayfa Haber iPhone 13 Pro Söküldü: Telefon Donanımı Hakkında Daha Fazla Detay

iPhone 13 Pro Söküldü: Telefon Donanımı Hakkında Daha Fazla Detay

iPhone13Donanım

WekiHome, iPhone 13 Pro’yu sökerek hangi donanımların kullanıldığını gün yüzüne çıkardı.

iPhone 13 Pro sökme işlemi, batarya kapasitesini ortaya koyuyor ve akıllı telefonun montajını içeriden gösteriyor. İşleme göre iPhone 13 Pro, 3.095 mAh batarya barındırmakta. Bu değer, geçen yılki 2.815 mAh olan iPhone 12 Pro bataryasına göre önemli bir artış olarak nitelendirilebilir. Apple, iPhone 13 Pro’nun selefine kıyasla tek bir şarjla 1.5 saat daha uzun süre dayanması gerektiğini de iddia ediyor. Sökme işlemi ayrıca, iPhone 13 Pro’nun L şeklinde bir pili entegre ettiğini de gösteriyor.

Çinli blog yazarı WekiHome, iPhone 13 Pro’yu alarak izleyicilere telefonun iç aksamını göstermek için kapsamlı bir sökme işlemi gerçekleştirdi. Yazar, arka paneli açarak telefonun iç kısımlarını ortaya çıkarmış. Bu esnada ilk göze çarpan ise telefonun sahip olduğu L şeklindeki bataryası. iPhone 12 Pro, dikdörtgen şeklinde bir bataryaya sahipti. Bu nedenle, iPhone 13 Pro’da batarya tasarımının değiştiğini söyleyebiliyoruz. Yeni akıllı telefon ile birlikte yenilenen tasarımla sunulan bataryanın ise tedarikçi Sunwoda Electronic Co. tarafından yapıldığı belirtiliyor.

iPhone 13 Pro 1 TB

WekiHome’un videosu, ekranın yanı sıra RAM’in de Samsung tarafından sağlandığını ve flash bellek için ana tedarikçinin Japon menşeili eski Toshiba diyebileceğimiz Kioxia olduğunu ortaya koyuyor. iPhone 13 Pro ayrıca, 5G bağlantısı için Qualcomm’un X60 modemini kullanmış ve telefonun iPhone 12 Pro’dan biraz daha küçük bir Taptic Engine’e sahip olduğu görülüyor. Bununla birlikte, iPhone 13 Pro’nun dahili bileşenlerinin büyük ölçüde iPhone 12 Pro’ya benzediğini söylemek mümkün. Ancak yapılan birçok küçük ince ayarı da görebiliyoruz.

Son olarak iPhone 13 serisinin 24 Eylül’de Türkiye’de ön satışa sunulduğunu belirtelim.