Anasayfa Haber Lucid, Ekim Ayında Elektrikli Otomobillerinin Teslimatına Başlayacak

Lucid, Ekim Ayında Elektrikli Otomobillerinin Teslimatına Başlayacak

LucidAirDreamEdition

Lucid’in geliştirdiği elektrikli otomobiller, Tesla’nın elektrikli araçlarının menzilini geride bırakıyor.

ABD’li şirket Lucid Group, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile Tesla’yı geride bırakan sürüş menziline sahip lüks elektrikli sedanlar sunmaya başlayacağını ve bunun pazar için büyük bir zorluk teşkil edeceğini belirtti. Kaliforniya merkezli Lucid, Arizona fabrikasında uzun süredir ertelenen Lucid Air otomobillerinin üretimine başladı. Şirket, önümüzdeki iki yıl içinde fabrikanın kapasitesinin yılda 90.000 araca çıkarılabileceğini de belirtiyor.

Şirket, yaklaşık beş yıllık bir çalışmanın ardından ilk Dream Edition modellerini Ekim ayı sonunda teslim etmeyi beklediğini belirtiyor. Firmanın ilk elektrikli aracı Lucid Air Dream Edition satışa sunulduktan sonra daha ucuz modeller olan Grand Touring, Touring ve Air Pure da kullanıcılara sunulacak. Şirket, Lucid Air modelleri için 13.000’den fazla rezervasyon aldığını da belirtiyor. Lucid Group ayrıca, Lucid Air Dream Edition’ın planlanan toplam üretimini de 520 araca çıkardığını belirtiyor. 520 araçlık üretim kapasitesi, aracın 520 millik sürüş menziline işaret etmekte.

LucidAirDreamEdition

Lucid Air Dream Edition, 169.000 $ fiyat etiketine sahip olacak. Elektrikli araç, ABD hükümeti tarafından 520 mil yani 837 km sürüş menzili ile en yakın rakibi Tesla’nın Model S elektrikli aracından 100 mil daha fazla sürüş menziline sahip olacağı konusunda resmi bir derecelendirme almış. Lucid Air modellerinin, Tesla’nın elektrikli araçlarından daha uzun sürüş menziline sahip olması, bu ay Lucid Group’un hisselerinde de %23’lük bir artışa yol açmış.

Tesla Model S’de eski bir baş mühendis olan Lucid CEO’su Peter Rawlinson, üretim sahasında yaptığı konuşmada şirketin araçlarının pil teknolojisi ve Model S elektrikli araçlarına göre maliyet avantajına sahip olduğunu belirtiyor. Ancak Rawlinson yine de “Müşterileri menzil kaygısı korkusundan kurtardık. Bir sonraki büyük engel ise elektrikli arabaların maliyet etkinliği. Maliyetleri daha da düşürmemiz gerekiyor.” diyerek elektrikli araçlarının üretim maliyetini düşürme hedeflerinden bahsediyor.

Son olarak Lucid Group’un, 77.400 $ fiyat etiketine sahip olan en ucuz elektrikli aracı Air Pure modelinin gelecek yılın sonlarında üretime gireceğini söylediğini de belirtelim.