Anasayfa Haber Tesla, 200.000 Aracı Arızalı Geri Görüş Kamerası Nedeniyle Geri Çağırıyor

Tesla, 200.000 Aracı Arızalı Geri Görüş Kamerası Nedeniyle Geri Çağırıyor

Tesla Geri Görüş Kamerası

Tesla, arka görüş kamerası sistemindeki arıza nedeniyle ABD’de yaklaşık 200.000 aracını geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından paylaşılan bir geri çağırma bildirimine göre, Tesla’nın gelişmiş sürücü destek sistemi Tam Otomatik Sürüş 4.0 ile donatılmış belirli Model S, X ve Y elektrikli otomobiller bu durumdan etkileniyor.

Geri çağırma, 2023 yılında üretilen 199.575 Tesla aracını etkiliyor. Bir yazılım sorunu nedeniyle bu araçların arka görüş kamerası ekranında aralıklı arızalar yaşandı ve bu arızalar, arka görüş görüntüsünün görüntülenmesini engelleyebiliyor. Geriye giderken veya manevra yaparken aracın arkasında ne olduğunu görememek tabii ki kaza riskini artırabilecek nitelikte.

Tesla, bu yazılım hatasıyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanmanın farkında olmadığını belirtirken sorunu çözmek için kablosuz bir yazılım güncellemesi geliştirip kullanıma sunarak derhal yanıt verdi. Bu, araçların servis merkezlerini ziyaret etmesine gerek kalmadan geri çağırma işleminin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak.

Etkilenen Tesla elektrikli otomobil sahipleri, 22 Mart tarihinde şirketten geri çağırma bildirimi mektupları almaya başlayacak. Ardından, arka kamera görüntüleme sistemini düzeltmek için Tesla’nın özel yazılımı aracılığıyla ücretsiz kablosuz güncellemeyi yükleyebilecekler.

Tesla’nın yakın zamanda Otopilot özelliğiyle ilgili şikayetler de dahil olmak üzere güvenlik sorunlarıyla ilgili incelemelerle karşı karşıya kaldığını hatırlatalım.