Anasayfa Haber YouTube, Web ve Mobil Arasında İzleme Senkronizasyonu Getiriyor

YouTube, Web ve Mobil Arasında İzleme Senkronizasyonu Getiriyor

YouTube Arama Sonuçları

YouTube, telefonda tamamlanmamış videoların, bilgisayarda devam etmesine izin verecek.

Google, ilgili konu önerileri için Google Asistan entegrasyonu ve webden video indirme yeteneği de dahil olmak üzere son zamanlarda YouTube için birkaç yeni özelliği test ediyor. Şirket geçtiğimiz ay, iOS’ta YouTube için resim içinde resim özelliğini de kullanıma sunmuştu. Google şimdi ise web sitesinde, telefondan masaüstüne sorunsuz bir şekilde geçiş yapılmasını sağlayan yeni bir özellik sunuyor.

Duyurulan yeni özellik sayesinde, Android/iOS akıllı telefonda bir video izlenmeye başlanır ancak tamamlanmadan YouTube uygulamasından çıkılırsa, YouTube’u web üzerinden bir sonraki açışta ekranın altında mini oynatıcıda bitmemiş bir video görülüyor. Kullanıcılar, videoyu oynatmayı tercih ederse, video akıllı telefonda kaldığı yerden devam ediyor. Devam ettirilen video, mini oynatıcının kendisinde oynatılıyor ancak kullanıcılar standart oynatıcıda izleyebilmek için ekranı genişletebiliyor. 9to5Google tarafından bildirildiği üzere yeni özellik, Android TV için YouTube uygulamasında da bir video duraklatıldığında çalışıyor.

YouTube

Şu an itibari ile kullanıcılar, videoları yalnızca uygulamada duraklatabiliyor ve webde izlemeye devam edebiliyor. Özellik şu anda tam tersi şekilde çalışmıyor. Bu da webdeki bir video duraklatıldığında, akıllı telefonlarda izlenmeye devam edilemeyeceği anlamına gelmekte. Ancak Google’ın gelecekteki bir güncelleme ile bu desteği de ekleyebileceğini belirtelim. Pek tabii, bu özelliği kullanabilmek için her iki cihazda da aynı YouTube hesabına giriş yapmak gerekiyor.

Son olarak izlemeye devam etme özelliğinin tüm kullanıcılar için kullanıma sunulmaya başlandığını belirtelim. Önümüzdeki birkaç gün içinde tüm kullanıcılar özelliği kullanmaya başlayabilecek.